ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Ουρές και μεγάλη προσέλευση για την επιστροφή του πράσινου ήλιου και την εκλογή συνέδρων & οργάνων

0

Στις κάλπες προσέρχονται από τις 7 το πρωί χιλιάδες μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ για τις εσωκομματικές εκλογές που σηματοδοτούν την επιστροφή του ιστορικού ονόματος στον τίτλο του κόμματος.
Ειδικότερα, ανάμεσα στις ονομασίες «Κίνημα Αλλαγής» και «ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής», με τα ανάλογα σήματα, το ρόδο και τον πράσινο ήλιο, να τις συνοδεύουν, καλούνται να επιλέξουν για το όνομα του κόμματος όσοι πάρουν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.
Αυτά τα δύο ονόματα περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο, τα οποία προτείνει η νέα ηγεσία, και θεωρείται βέβαιο ότι θα υπερψηφιστεί άνετα η δεύτερη ονομασία, σηματοδοτώντας την επιστροφή του εμβληματικού ονόματος «ΠΑΣΟΚ» και στην προμετωπίδα του κόμματος.
Η προσέλευση είναι μεγάλη και σε πολλά μέρη σχηματίζονται ουρές. Στην ψηφοφορία συμμετέχουν μόνο τα μέλη, όχι οι φίλοι του κόμματος. Εγγραφές μπορούν να γίνουν και σήμερα με την καταβολή του συμβολικού αντιτίμου του ενός ευρώ.
Ως τις μία το μεσημέρι είχαν ψηφίσει περισσότερα από 28.000 μέλη στα 123 εκλογικών τμημάτων που έχουν τάμπλετ.

Ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης τελικά ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο στην πλατεία Νέας Σμύρνης, ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα ψήφιζε στις 11 το πρωί στον πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ακαδημίας.
Ακολουθεί η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη:
«Καλώ κάθε δημοκράτη, προοδευτικό πολίτη, που πίστεψε και πιστεύει στην δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή της αναγέννησης.

Σήμερα επιλέγουμε τους αντιπροσώπους μας σε όλη την Ελλάδα. Αυτούς που έδωσαν τον αγώνα σε κάθε τοπική κοινωνία για να δυναμώσει το κίνημα μας.
Σήμερα με τη συμμετοχή σας δίνετε εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα μας προσπάθεια. Σε μια προσπάθεια για μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, σε μια προσπάθεια για ένα κόμμα, θεσμικό προοδευτικό, δημοκρατικό που θα αγωνίζεται καθημερινά απέναντι στην αδικία, απέναντι στην αναξιοκρατία που πληγώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.»
Σε ότι αφορά την τελική πρόταση για το όνομα, αυτή διαμορφώθηκε μετά από συνεχείς συσκέψεις, τις τελευταίες ημέρες, στη Χαριλάου Τρικούπη, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, όπου εξετάστηκαν τα πολιτικά και νομικά πλεονεκτήματα κάθε ονομασίας, ενώ απορρίφθηκαν προτάσεις όπως ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, που είχαν δει το φώς της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό και τις οποίες υποστήριζαν στελέχη, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Με τη σημερινή εκλογική διαδικασία θα και η εκλογή των Τοπικών και Νομαρχιακών Επιτροπών καθώς και των συνέδρων που θα ανέρχονται στους 4.602.
Αυτοί οι σύνεδροι θα κληθούν στο τριήμερο συνέδριο 20 με 22 Μάη να εκλέξουν τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και τα κεντρικά όργανά του.

Share.

Comments are closed.