ΑΠΘ: Γκρέμισαν τα πάντα στο ισόγειο του Βιολογικού– Έριξαν τους τοίχους με βαριοπούλες

0

Εκτεταμένες καταστροφές προκάλεσαν στη διάρκεια της νύχτας άγνωστοι στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας, στον χώρο στον οποίο τη Μεγάλη Εβδομάδα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών κατασκευής βιβλιοθήκης, εκεί όπου στεγαζόταν για 34 χρόνια η αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».
Κρατώντας βαριοπούλες δεκάδες άτομα κινήθηκαν μαζικά προς τον χώρο και άρχισαν να γκρεμίζουν τους τοίχους. Η υπηρεσία φύλαξης ενημέρωσε τις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, καθώς και την αστυνομία για την οργανωμένη επίθεση των αγνώστων, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.
«Υπάρχει σημαντική καταστροφή σε δημόσια περιουσία και δρομολογούνται οι προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες. Το έργο αυτό, η δημιουργία μιας μεγάλης βιβλιοθήκης που θα εξυπηρετεί χιλιάδες φοιτητές και ερευνητές, χρηματοδοτείται από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, έχει παραδοτέα όρια και χρονοδιαγράμματα. Το δημόσιο πανεπιστήμιο χρηματοδοτείται από τον Έλληνα φορολογούμενο, για να έχουν την εκπαίδευση που αξίζουν τα παιδιά του, για να στηρίζει η χώρα την πρόοδο της στους αποφοίτους μας. Απέναντι στον φορολογούμενο, την πατρίδα μας και κυρίως απέναντι στα παιδιά μας που έχουν εμπιστευτεί το μέλλον τους σε μας, λογοδοτούμε όσοι υπηρετούμε το ΑΠΘ, από κάθε θέση ευθύνης. Όλοι εμείς έχουμε υποχρέωση να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα αν ανήκουμε στην πλευρά της δημοκρατικής νομιμότητας απέναντι στην τρομοκρατία της κουκούλας. Η βιβλιοθήκη θα γίνει και έχω εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου ότι καμία αξιόποινη πράξη δεν θα μείνει ατιμώρητη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε σχετικά:
«Η κοινωνία, οι πανεπιστημιακές αρχές, το διδακτικό προσωπικό, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είναι αποφασισμένοι να σβήσουν όλες τις σκιές του κακού παρελθόντος στα ΑΕΙ. Τα θλιβερά απομεινάρια αυτού του κακού παρελθόντος της βίας και της ανομίας δεν θα καταφέρουν τελικά να ανακόψουν την πορεία προόδου που έχει ξεκινήσει και στην πορεία αυτή όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να πάρουν καθαρή θέση.
Συμφωνούμε όλοι ότι ένας – ένας οι κατειλημμένοι πανεπιστημιακοί χώροι πρέπει να αποδίδονται στους φυσικούς κατόχους τους και χρησιμοποιούνται για την εκπαιδευτική διαδικασία, σύμφωνα με την βούληση των οικείων πανεπιστημιακών αρχών. Εμείς είμαστε ανυποχώρητοι. Στηρίζουμε και συνδράμουμε με κάθε μέσο τόσο τον πρύτανη του ΑΠΘ όσο και τους πρυτάνεις των άλλων ΑΕΙ, ώστε η νεολαία μας να σπουδάζει με τις βέλτιστες συνθήκες και τα ελληνικά ΑΕΙ να αναβαθμίσουν περαιτέρω το κύρος τους
».

Άγγελος Συρίγος: Η βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ θα ολοκληρωθεί! Περιμένω από όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν για την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας!
Σε ανάρτησή του στα social media ο υφυπουργός Παιδείας κ Άγγελος Συρίγος αναφέρει:
«Η βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ θα ολοκληρωθεί!
Τις μεταμεσονύκτιες ώρες της 6ης προς 7η Μαΐου αμετανόητοι και επικίνδυνοι νοσταλγοί του μπάχαλου γκρέμισαν τοίχους στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη του Βιολογικού στο ΑΠΘ.
Επικοινώνησα με τον Πρύτανη, κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης θα προχωρήσουν κανονικά.

Οι εικόνες της βιβλιοθήκης του ΑΠΘ που είναι βγαλμένες από μία δυστοπία οπισθοδρόμησης και καταστροφής επιβεβαιώνουν ότι:

  • προοδευτικός είναι αυτός που κλείνει καταλήψεις και στη θέση τους χτίζει βιβλιοθήκες.
  • προοδευτικός είναι αυτός που βρίσκει ρημαγμένους και απαξιωμένους χώρους και τους αποδίδει στην πανεπιστημιακή κοινότητα.
  • προοδευτικός είναι αυτός που παίρνει αυτοδιαχειριζόμενες τρώγλες και τις κάνει υποδομές για τα δημόσια πανεπιστήμια.
  • προοδευτικός είναι αυτός που σέβεται την περιουσία του δημοσίου πανεπιστήμιου, την περιουσία του ελληνικού λαού.

Περιμένω από όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν για την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας!»

Share.

Comments are closed.