ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-2: Στέφθηκε πρωταθλητής μέσα στην Τούμπα ο θρύλος [Βίντεο]

0

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 2-1 του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη σε εξ’ αναβολής ματς για την τέταρτη αγωνιστική των πλέι οφ και κατέκτησε μαθηματικά το πρωτάθλημα της Superleague, μέσα στην Τούμπα.


Η ομάδα του Πειραιά ήθελε έναν βαθμό στην Τούμπα για να εξασφαλίσει τον τίτλο. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έφτασε τους 76 βαθμούς, 16 περισσότερους από τον ΠΑΟΚ, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι οφ.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης άνοιξε στο σκορ στην πρώτη της τελική προσπάθεια. Στο δέκατο λεπτό ο Σοάρες έκανε ωραία προσπάθεια, ο Βατσλίκ πρόλαβε τον Τσόλακ αλλά η μπάλα έφτασε στον Μουργκ που νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Μετά το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε. Ο Ολυμπιακός πίεσε ήταν απειλητικός αλλά είχε θέμα στην τελική προσπάθεια.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές. Η εικόνα της ομάδας του Πειραιά βελτιώθηκε και βρήκε γκολ στο 51’.
Ο Ελ Αραμπί, που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, συνεργάστηκε με τον Ροντρίγκες από τα αριστερά. Ο τελευταίος γύρισε όμορφα προς τον Λόπες που πλάσαρε για το 1-1.
Ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά στο 56’ με τον Μαντί Καμαρά και στο 59’ με τον Γκάρι Ροντρίγκες. Στο 62’ οι Πειραιώτες έκαναν την ανατροπή. Ο Λαλά έκανε γύρισμα προς τον Ρέαμπτσουκ που κοντρόλαρε και σούταρε με τη μία για να νικήσει τον Πασχαλάκη.  
Στο 70ο λεπτό ο Μιτρίτσα σούταρε από μακριά αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας του Πασχαλάκη. Στο 79′ ο ΠΑΟΚ απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουργκ.
Στο 83′ οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με τον Ολιβέιρα αλλά η κεφαλιά του δε βρήκε στόχο. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση στον αγώνα.
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46′ Μιχάι), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (60′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ, Σοάρες (60′ Α.Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (75′ Ολιβέιρα), Τσόλακ (63′ Άκπομ).
Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτης, Μπα (64′ Παπαδόπουλος), Ρεαμπτσούκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46′ Α.Καμαρά), Μάντι Καμαρά, Μασούρας (46′ Ροντρίγκες), Λόπες (78′ Βρουσάι), Τικίνιο (46′ Ελ Αραμπί).


Το μήνυμα του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, για την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μοιράστηκε τη χαρά του για την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος του Ολυμπιακού, το οποίο είναι και το 10ο πρωτάθλημα από τότε που είναι στην ηγεσία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

«Ωραίες αξέχαστες στιγμές! Πανηγυρίζουμε το 47ο Πρωτάθλημα και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε» έγραψε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, ποστάροντας φωτογραφίες πανηγυρισμών από την Τούμπα.

Δείτε βίντεο με τα πανηγύρια του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος

Share.

Comments are closed.