Ο Δήμος Βριλησσίων αποκτά 38 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα.

0

Προωθώντας την ολοκληρωμένη στρατηγική του Δήμου Βριλησσίων σε θέματα διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και προώθησης της μικροκινητικότητας και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, ο Δήμος ανακοινώνει την ένταξή του στο Πρόγραμμα «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (Δήμοι Μητροπολιτικών Κέντρων)» συνολικού ποσού 310.000 €.
Η πρόταση του Δήμου Βριλησσίων που εγκρίθηκε από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αφορά την προμήθεια 38 ηλεκτρικών ποδηλάτων και την εγκατάσταση 6 σημείων φόρτισης και στάθμευσης.
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, τόνισε: « Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες των Βριλησσίων εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, συμβατούς με τους κανόνες της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και ανάπτυξης. Διεκδικούμε και εξαντλούμε κάθε πηγή χρηματοδότησης προς όφελος της πόλης, με προτεραιότητα τις ανάγκες των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος».
Το σύστημα ηλεκτρικών ποδηλάτων θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών, το οποίο θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στη βελτίωση των μετακινήσεων και περιλαμβάνει:

  • Προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδήλατων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης.
  • Δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος και φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο.
  • Ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων).
  • Ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες μικροκινητικότητας.
  • Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων μικρο-κινητικότητας με τον κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό.

Ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Κωνσταντίνος Βαφειάδης δήλωσε: «Συνεχίζουμε να προσφέρουμε εναλλακτικές σε θέματα μικροκινητικότητας και βιώσιμης αστικής κινητικότητας στους Δημότες μας ούτως ώστε να είναι εφικτή η αλλαγή υποδείγματος και νοοτροπίας στις μετακινήσεις με σκοπό τη δημιουργία πόλεων που προσφέρουν ασφάλεια, προσβασιμότητα αλλά εξασφαλίζουν και την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος».
Οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να παραλάβουν και να χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης και φόρτισης, τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου Βριλησσίων.

Share.

Comments are closed.