Ανοίγει για όλα τα ΑΦΜ αύριο η πλατφόρμα επιδότησης καυσίμων

0

Με καταιγιστικό ρυθμό εξακολουθούν να υποβάλλονται αιτήσεις ιδιοκτητών οχημάτων για την επιδότηση καυσίμου, μέσω της πλατφόρμας Fuel Pass.
Χθες, αιτήσεις υπέβαλαν οι πολίτες των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν σε 6 και 7 και πληρούν τα κριτήρια για την επιδότηση. Για σήμερα, 29 Απριλίου 2022, αίτηση μπορούν να καταθέσουν πολίτες των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 8, 9.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ωστόσο, από αύριο, 30 Απριλίου 2022, αίτηση για την επιδότηση καυσίμου θα μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.
Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν δεύτερη ευκαιρία όσοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αίτησή τους λόγω και των τεχνικών προβλημάτων που παρατηρήθηκαν στην πλατφόρμα εξαιτίας της μεγάλης επισκεψιμότητας.
Πώς υποβάλλεται η αίτηση για την επιδότηση καυσίμου
Μέσα από την εφαρμογή για την επιδότηση καυσίμου, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών συμπληρώνουν τον αριθμό κυκλοφορίας, δηλώνουν αν το όχημα είναι ιδιόκτητο ή με χρονομίσθωση (leasing) και, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους, λαμβάνουν το ποσό της επιδότησης.
Αμέσως μετά επιλέγουν τον τρόπο καταβολής του ποσού της επιδότησης.
Οι διαθέσιμες μέθοδοι είναι οι εξής δύο:

  • Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone. Με αυτή την επιλογή ο κάτοχος του οχήματος λαμβάνει ένα «μπόνους» 5 ευρώ (επιπλέον του ποσού της επιδότησης, δηλαδή).
  • Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

To ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Viva, Παγκρήτια Τράπεζα.

Share.

Comments are closed.