Το πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν με τον ισχυρισμό ότι ξαναφέρνει ο Μητσοτάκης τον τέως “από το παράθυρο” και η απάντηση της ΝΔ

0

Εντύπωση έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν, (φίλα προσκείμενη εφημερίδα στο ΣΥΡΙΖΑ) που επιχειρεί να συνδέσει το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σκωτία και κάποιο… σχέδιο “επιστροφής του τέως”.
Είναι γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σήμερα στη Σκωτία, μετά από πρόσκληση του διαδόχου του βρετανικού θρόνου Καρόλου, ο οποίος θα τον φιλοξενήσει στο Dumfries House, το οποίο Dumfries House Είναι ένα ιστορικό κτήριο του 18ου αιώνα, το οποίο αναβίωσε το Ίδρυμα του Πρίγκιπα Καρόλου και πλέον μπορεί κανείς να το επισκεφθεί δωρεάν ή να νοικιάσει τους χώρους του για μια εκδήλωση. Υπάρχει δυνατότητα ακόμα και να μείνει κανείς στο παλάτι, με το ανάλογο τίμημα φυσικά.
Η επίσκεψη έχει να κάνει με το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αξιοποίηση του ανακτόρου του Τατοΐου, που θα λειτουργεί ως Μουσείο αλλά και σαν χώρος αναψυχής, ώστε να «δώσει μία σημαντικότατη ποιοτική διέξοδο ψυχαγωγίας, πολιτισμού σε όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου», όπως είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι γνωστό ότι ο πρίγκιπας Κάρολος ενημερώθηκε κατά το τελευταίο του ταξίδι στην Ελλάδα για τα ελληνικά σχέδια και κάλεσε τον πρωθυπουργό στη Σκωτία να του δείξει πώς έχουν αξιοποιήσει στη Μεγάλη Βρετανία το Dumfries House και ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση. Αυτή είναι η αλήθεια και τίποτα άλλο.
Δυστυχώς όμως ΕφΣυν κατασκεύασε ένα απίθανο σενάριο, ακόμα και για επιστροφή του τέως στα πράγματα ή για φλερτ του πρωθυπουργού με τους βασιλόφρονες ψηφοφόρους κάνοντας λόγο για θεσμικό ατόπημα του Κυριάκου Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά τη λέξη «unfair» από τη γνωστή δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για το δημοψήφισμα για το πολίτευμα του 1974
Έτσι το κύριο άρθρο της ΕφΣυν μας πληροφορεί ότι σε ένα μήνα συμπληρώνονται 5 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ο γιός του Κυριάκος επιθυμώντας να τιμήσει «αναθέτει τώρα στον πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας την “αξιοποίηση” του Τατοΐου» κάτι που δεν ισχύει δεδομένου ότι το πρώην ανάκτορο αξιοποιείται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Και το κύριο άρθρο συνεχίζει: «Με την ανάθεση ιδιαίτερου ρόλου για το Τατόι στον Κάρολο ο πρωθυπουργός έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την τελεσίδικη απόφαση της ελληνικής πολιτείας το 1994, αλλά και με την κήρυξή του ως διατηρητέου από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.»
Βέβαια λησμονούν οι συντάκτες της ΕφΣυν ότι δεν έχει κανέναν ιδιαίτερο ρόλο στο Τατόι ο Κάρολος, ο οποίος απλά θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό, πώς αξιοποίησαν στη Βρετανία ένα ανάκτορο και τίποτα περισσότερο, έτσι φθάνουν και στο επίσης αυθαίρετο συμπέρασμα, ότι η ενημέρωση του πρωθυπουργού από τον Πρίγκιπα Κάρολο, έρχεται σε αντίθεση με την ανακήρυξη του μνημείου ως διατηρητέου. Αφήνουν να εννοηθεί δηλαδή ότι με πλάγιο τρόπο το ανάκτορο επιστρέφει στους βασιλείς… Εντελώς παράλογο!

 Η απάντηση τη ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ: Όταν ο Τσίπρας υποδεχόταν τον Κάρολο μιλούσε για «επίσκεψη ορόσημο»
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ότι το ψέμα και η υποκρισία είναι ταυτόσημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό. Όταν ο κ. Τσίπρας υποδεχόταν τον Πρίγκηπα Κάρολο στην Αθήνα το 2018, μιλούσε για “επίσκεψη ορόσημο”. Σήμερα που ο Πρωθυπουργός αποδεχόμενος πρόσκληση του Πρίγκηπα Καρόλου τον συναντά στη Σκωτία, ο ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει διάφορα ακατανόητα συνομωσιολογικά. Ύστερα αναρωτιούνται γιατί ουδείς τους παίρνει στα σοβαρά».
Και συνεχίζει με δεύτερη ανακοίνωση του
«Χρειάζεται μεγάλο απόθεμα γελοιότητας για να προσπαθεί κάποιος να συνδέσει την αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου, ώστε να αποτελέσει έναν χώρο αναψυχής για τους πολίτες, με πολιτειακό θέμα που λύθηκε οριστικά με πρωτοβουλία του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή το 1974. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά, ότι τα αποθέματα γελοιότητας που διαθέτει είναι ανεξάντλητα».

Τι είχε δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας όταν υποδεχόταν τον Πρίγκιπα Κάρολο
Στις 9 Μαρτίου 2018 είχε μιλήσει ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για μία επίσκεψη η οποία μπορεί να αποτελέσει ορόσημο στις σχέσεις Ελλάδας-Βρετανίας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο.
Απευθυνόμενος στον πρίγκιπα Κάρολο, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «γνωρίζω ότι έχετε επισκεφθεί την Ελλάδα επανειλημμένα στο παρελθόν, αλλά ιδιωτικά. Αυτό σημαίνει ότι αγαπάτε τη χώρα μας. Είναι η πρώτη φορά, όμως, που επισκέπτεστε την Ελλάδα επισήμως και όπως με πληροφόρησαν πρόσφατα ότι είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας κάνει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα».
Παράλληλα, πρόσθεσε πως θεωρεί την επίσκεψη «ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός και πιστεύω, επίσης, ότι η επίσκεψή σας μπορεί να αποτελέσει ένα ορόσημο στις διμερείς μας σχέσεις. Κυρίως αυτήν την εποχή, που και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν πάρα πολύ σημαντικές προκλήσεις στην ιστορία τους. Και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πιστεύω πρέπει να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μας».

Share.

Comments are closed.