ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά Τσακαλώτου: Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν παράδοση να ξεπλένουν την ακροδεξιά

0

Τα πυρά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δέχτηκε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για ανάρτηση του στο facebook, στην οποία δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν έχει κατανοήσει το αποτέλεσμα των εκλογών της Γαλλίας.
Στην απάντησή αναφέρεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «μπέρδεψε τις κοινές πολιτικές της ΕΕ στις οποίες κάνει ρητή αναφορά ο Νίκος Ανδρουλάκης στην δήλωση του για την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν, με τις κοινωνικές πολιτικές του Γάλλου Προέδρου». Επίσης, η ανακοίνωση τού καταλογίζει «ξέπλυμα της ακροδεξιάς» και καταλήγει με τη φράση: «Δεν είμαστε και με το διεθνές δίκαιο αλλά και με τον εισβολέα, όπως ακούσαμε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ».

Ολόκληρη η απάντηση του ΚΙΝΑΛ:
«Ο κ. Τσακαλώτος μπέρδεψε τις κοινές πολιτικές της ΕΕ στις οποίες κάνει ρητή αναφορά ο Νίκος Ανδρουλάκης στην δήλωση του για την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν, με τις κοινωνικές πολιτικές του Γάλλου Προέδρου. Αλλά προφανώς κάτι έπρεπε να πει…
Επισημαίνουμε στον κ. Τσακαλώτο ότι η Μαρίν Λεπέν δεν είναι η λαϊκιστική απάντηση , όπως την αναφέρει στην ανάρτηση του, αλλά το σύμβολο της μισαλλοδοξίας και της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς. Έξαλλου, έχουν παράδοση να ξεπλένουν την ακροδεξιά, όπως έκαναν επί σχεδόν πέντε χρόνια, ο κ. Τσίπρας και η παρέα του με τον ακροδεξιό συνεταίρο τους στην διακυβέρνηση, Πάνο Καμμένο. Η σύγχυση είναι προφανώς προϊόν της συνήθειας τους να αναφέρουν ως συντρόφους τους τα πρώην στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που διακοσμούν το δήθεν προοδευτικό τους μέτωπο.
Εμείς πορευόμαστε με γνώμονα την πρόοδο, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών. Έχουμε καθαρές θέσεις: Δεν είμαστε και με την επιστήμη και απέναντι της. Δεν είμαστε και με το διεθνές δίκαιο αλλά και με τον εισβολέα, όπως ακούσαμε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικά η δήλωση Ανδρουλάκη για Μακρόν
Να σημειωθεί ότι την Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε την ικανοποίησή του για τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές εκλογές.

«Η Ευρώπη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχει ανάγκη από ηγέτες που κατανοούν την ανάγκη για περισσότερες κοινές πολιτικές μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών σε τομείς όπως η Άμυνα, η Ασφάλεια, η Οικονομία και το Κοινωνικό Κράτος», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης για τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του.
«Ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης, οι αυξανόμενες κοινωνικές ανισότητες και η ενεργειακή κρίση συνιστούν προκλήσεις που απαιτούν υπευθυνότητα και αλληλεγγύη απέναντι στη μισαλλοδοξία, η οποία υπονομεύει το κοινό μας μέλλον», ανέφερε ο Ν. Ανδρουλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με ανάρτησή του επιτέθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη καταλογίζοντάς του ότι δεν έχει κατανοήσει το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών.
Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών έβαλε κατά του επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, διότι εξέφρασε την ικανοποίηση του για την νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές. 
Αναλυτικά η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:
«Αν ο κ. Ανδρουλάκης πιστεύει ότι η κεντρική συμβολή του Μακρόν στη γαλλική πολιτική είναι ότι προωθεί προοδευτικές κοινωνικές πολιτικές, προφανώς δεν έχει καταλάβει πολλά από όσα συμβαίνουν στη Γαλλία. Η Λεπέν είναι η λαϊκιστική απάντηση στην έλλειψη τέτοιων πολιτικών και σε έναν ηγέτη με άψογα νεοφιλελεύθερα διαπιστευτήρια. Άλλο η ανακούφιση για την ήττα της Λεπέν, κι άλλο το να μην βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι. Να μην βλέπουμε ποιες πολιτικές της έστρωσαν τον δρόμο.
Ελπίζω ειλικρινά να μην είναι αυτό το σοσιαλδημοκρατικό όραμά του για το μέλλον. Αλλιώς ζήτω πού καήκαμε.
»


Share.

Comments are closed.