Στο Αρκαλοχώρι με τους σεισμόπληκτους ο Νίκος Ανδρουλάκης – «Εγκλωβισμένοι σε ένα κυκεώνα γραφειοκρατίας οι σεισμόπληκτοι»

0

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε το πρωί το Αρκαλοχώρι και τους σεισμόπληκτους κατοίκους, που στεγάζονται σε οικίσκους.
Ο κ. Ανδρουλάκης έγινε δέκτης των γραφειοκρατικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι καθώς λόγω έλλειψης προσωπικού δεν έχουν αξιολογηθεί οι δώδεκα χιλιάδες φάκελοι αυτοψιών και ως τώρα δεν έχει εγκριθεί καμία άδεια ανακατασκευής.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε την αναγκαιότητα οι κάτοικοι να μην περάσουν και δεύτερο χειμώνα άστεγοι, να μειωθεί το τιμολόγιο ανακατασκευής και να δοθεί προτεραιότητα ώστε να ανοικοδομηθούν τα σπίτια τους ώστε συνακόλουθα να αναταχθεί η τοπική οικονομία.
«Επτά μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό, οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου και όλων των σεισμόπληκτων περιοχών μετρούν ακόμη τις πληγές τους εγκλωβισμένοι σε ένα κυκεώνα γραφειοκρατίας, που αποδεικνύει τις ολιγωρίες της κυβέρνησης» είπε ο κ. Ανδρουλάκης που σημείωσε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί ούτε μια άδεια ανακατασκευής.
«Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας και να πιέσουμε να απαντηθεί αυτή η ολιγωρία, μέσα από την πρόσληψη περισσότερων μηχανικών που θα μπορούν να αξιολογήσουν τους φακέλους» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, που ζήτησε να δοθούν λύσεις για τους κατοίκους και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει πίεση προς την κυβέρνηση και για την ανάγκη όπως τόνισε, αναθεώρησης των τιμών στο τιμολόγιο ανακατασκευής.
«Οι ανατιμήσεις έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ τα πράγματα» είπε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, που διευκρίνισε ότι πρέπει επιπλέον να υπάρξει διαχωρισμός της πράσινης κατοικίας από τα μη κατοικήσιμα «ώστε να δοθεί αποζημίωση οικοσυσκευών και να μην απορρίπτεται σιωπηλά».
Ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι «η αποζημίωση και η στήριξη των επιχειρήσεων δεν πρέπει να αφορά μόνο το Αρκαλοχώρι, αλλά όλες τις σεισμόπληκτες περιοχές» συμπληρώνοντας ότι αυτός «είναι ο μόνος τρόπος ώστε οι άνθρωποι να επιστρέψουν γρηγορότερα στα σπίτια τους και σε μια οικονομική κανονικότητα».
Αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα βρεθεί στο πνευματικό κέντρο Αρκαλοχωρίου όπου θα έχει συνάντηση με τοπικούς φορείς.

Share.

Comments are closed.