Άγιο Φως: Με μεγάλη καθυστέρηση φτάνει στην Αθήνα – Γιατί άργησε να φύγει από το Ισραήλ [Βίντεο]

0

Αργότερα από ό,τι αναμενόταν θα φτάσει το Άγιο Φως στην Ελλάδα, από τα Ιεροσόλυμα, για να μοιραστεί σε όλες τις εκκλησίες και τους ναούς της χώρας.
Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” είχε προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα, ωστόσο υπήρξαν καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και τελικά θα φτάσει μετά τις 8:30. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ισραηλινές Αρχές επέδειξαν κωλυσιεργία στη διενέργεια ελέγχων και εφαρμογής μέτρων, με αποτέλεσμα η ελληνική αποστολή να αναχωρήσει περίπου στις 19.00 με προορισμό την Αθήνα. Η διάρκεια της πτήσης είναι 1 ώρα και 40 λεπτά.

Σε κλίμα κατάνυξης η τελετή αφής στα Ιεροσόλυμα
Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, από όπου θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Χιλιάδες χριστιανοί ορθόδοξοι απ’ όλο τον κόσμο βρέθηκαν μέσα στον Πανάγιο Τάφο για να παρακολουθήσουν την τελετή.

Δείτε το βίντεο

Η στιγμή που το Άγιο Φως παρελήφθη από τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη
Από τη Μεγάλη Παρασκευή βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα η αποστολή υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη που θα μεταφέρει το Άγιο Φως από τον Ναό της Αναστάσεως.
Ο υφυπουργός παρέλαβε το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο είχε συνάντηση.
“Έχω την τιμή να παραστώ στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός και να το μεταφέρω στην πατρίδα μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα. Ειδικά αυτές τις μέρες, λόγω και της κατάστασης στην μαρτυρική Ουκρανία όπου ζει ένα ιστορικό κομμάτι του Ελληνισμού το μήνυμα για τη σημασία της ζωής και της ειρήνης παραμένει εξόχως επίκαιρο”, δήλωσε ο Ανδρέας Κατσανιώτης.
“Αποτελεί τιμή να παραστώ ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στον Ναό της Αναστάσεως, να παραλάβω το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ και να το μεταφέρω στην πατρίδα μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα“, αναφέρει ο κ. Κατσανιώτης σε ανάρτησή του στο twitter.
“Καλή Ανάσταση σε όλους της Έλληνες και Ελληνίδες παντού στον κόσμο!”, προσθέτει.

Πώς θα διανεμηθεί στην Ελλάδα
Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με τα αεροσκάφη της AEGEAN και της Olympic Air και σε 7 επιπλέον προορισμούς εντός της ελληνικής επικράτειας, τόσο με προγραμματισμένες όσο και με έκτακτες ειδικές πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον σκοπό αυτό.

Συγκεκριμένα, το Μ. Σάββατο το πρόγραμμα των προγραμματισμένων και έκτακτων πτήσεων για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, θα διαμορφωθεί ως εξής:

  • Αθήνα-Θεσσαλονίκη A3 126 19:35 – 20:30
  • Αθήνα-Αλεξανδρούπολη A3 146 20:10 – 21:05
  • Αθήνα-Χανιά A3 336 18:50 – 19:40
  • Αθήνα-Λάρισα OA 3002 (έκτακτη) 18:30 – 19:10
  • Λάρισα-Ιωάννινα OA 3003 (έκτακτη) 19:25 – 20:00
  • Ιωάννινα- Κέρκυρα OA 3004 (έκτακτη) 20:15 – 20:40
  • Κέρκυρα- Κεφαλονιά OA 3005 (έκτακτη) 20:55 – 21:20
Share.

Comments are closed.