Την οργή της Χαρ. Τρικούπη προκάλεσε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρθηκε στην Φώφη Γεννηματά

0

Σύνεδρος στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την οργή των μελών του PASOK – ΚΙΝΑΛ, όπου στην τοποθέτησή της, αναφέρθηκε με απρεπή προσβλητικό τρόπο στην αείμνηστη τότε πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Συγκεκριμένα η σύνεδρος αναφερόμενη στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας μίλησε για «δήθεν αριστερούς που δεν ψήφισαν για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα» και  για «Φασίστες του ΚΙΝΑΛ» φωτογραφίζοντας την Φώφη Γεννηματά, αγνοώντας ή προσπερνώντας το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά δεν είχε παρευρεθεί στην συγκεκριμένη ψηφοφορία στην Βουλή καθώς είχε πάει για χημειοθεραπεία, πιθανόν την προτελευταία, για να αντιμετωπίσει το σοβαρότατο πρόβλημα υγεία που αντιμετώπιζε και από δυστυχώς έφυγε από την ζωή!
Συγκεκριμένα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας είπε: «να θυμίσω στους Πασόκους του ΚΙΝΑΛ ότι στην ψήφιση της ταυτότητας φύλου και στην ψήφιση για το σύμφωνο συμβίωσης, η αείμνηστη αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, απουσίαζε, που θέλει να λέγεται Αριστερά σήμερα το ΚΙΝΑΛ και κ@@λοτρίβεται στο Pride δίπλα στην κοινότητα, λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει το μονοπώλιο των δικαιωμάτων. Αλήθεια; Γιατί πότε τα στήριξαν τα δικαιώματα το ΚΙΝΑΛ…Δεν ξεχνάμε τους φασίστες που φέρνουν επάνω τον σοσιαλισμό, το ΠΑΣΟΚ, τις κλούβες του ’80 που τσουβάλιαζε τις τρανς από τη Συγγρού, τις σεξεργάτριες…»


Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, με ανάρτηση του απάντησε ξεκαθαρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το Κίνημα Αλλαγής, ψήφισε τα νομοσχέδια που προωθούσαν τις ΛΟΑΤΚΙ διεκδικήσεις και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να επανορθώσει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημήτρη Μάντζου:
Γεγονός 1: Εμείς ήμασταν εκεί για να ψηφίσουμε τα νομοσχέδια που προωθούσαν τις ΛΟΑΤΚΙ διεκδικήσεις.
Γεγονός 2: Οι ΑΝΕΛ δεν ήταν εκεί. Σήμερα, κάποιοι από αυτούς ήταν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας… ξεχωριστό νόημα στις λέξεις «Προοδευτική Συμμαχία».
Γεγονός 3: Η Φώφη Γεννηματά αντιμετώπισε με ήθος και περηφάνεια την πολιτική. Δεν την άγγιζαν μικρότητες.
Γεγονός 4: Η συμμαχία πιο πολύ τοξική φαίνεται παρά προοδευτική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει έστω και τώρα να επανορθώσει.

Ο γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης
«Οι εμετικές χυδαιότητες δεν την ακούμπησαν ποτέ. Γιατί έκανε αντί να λέει, δεν εργαλειοποίησε, δεν χρησιμοποίησε την ασθένεια της. Μόνη της, με αξιοπρέπεια. Για αυτό την ακολουθήσαμε, για αυτό δεν την ξεχνάμε.
Περιμένουμε την επίσημη διαφοροποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα.
Η ανοχή στους διεκδικητές της 5λεπτης διασημότητας μέσω του λαϊκίστικου ψευτοπροοδευτισμού, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ταύτιση με τα απορρίμματα της ιστορίας
».


Παρά τις αντιδράσεις, μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμιά αντίδραση, καμία καταδίκη, από το ΣΥΡΙΖΑ. Και μετά θα έρθουν στο μέλλον να ζητήσουν από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και συνεργασία μαζί τους…

Share.

Comments are closed.