Ευκλείδης Τσακαλώτος - Αλέξης Τσίπρας
Ένταση, βρισιές, καταγγελίες, αποχωρήσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή πρωταγωνίστησαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα το βράδυ της Κυριακής, λίγο πριν πέσει η αυλαία του.
Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας Τσίπρα ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας για το καταστατικό.
Σε άλλες περιπτώσεις, θα επρόκειτο για μια τυπική διαδικασία. Μια τροπολογία όμως που κατέθεσε η «Ομπρέλα» έφερε τα πάνω κάτω, με το θερμόμετρο να χτυπάει κόκκινο.
Η τροπολογία της τελευταίας στιγμής έφερε σε δύσκολη θέση την πλειοψηφία καθώς πολλοί σύνεδροι από την επαρχία είχαν αποχωρήσει με αποτέλεσμα οι προεδρικοί να μην έχουν την πλειοψηφία. Η τροπολογία ήθελε να έχουν δικαίωμα ψήφου όσοι έχουν ψηφίσει τουλάχιστον μία φορά σε νομαρχιακές κομματικές εκλογές.
Η «Ομπρέλα», αντίθετα με την εισήγηση της επιτροπής καταστατικού, ζητούσε τα νέα μέλη να είχαν τουλάχιστον μια αυτοπρόσωπη είτε ηλεκτρονική παρουσία στην οργάνωση μελών όπου θα εντάσσονταν.
Η ψηφοφορία δια ανατάσεως χειρών που έγινε δεν έβγαλε ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Και εκεί άρχισαν τα όργανα με βρισιές και εκατέρωθεν καταγγελίες για νόθευση του αποτελέσματος. Τζανακόπουλος και Σκουρλέτης αντάλλαξαν βαριές κουβέντες ενώ φωτογραφικό καρέ συνέλαβε και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαμαρτύρεται έντονα στον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Πάνος Σκουρλέτης, εκ μέρους της «Ομπρέλας», ζήτησε να στηθούν κάλπες. Κατά την παρέμβαση του, ακούστηκαν αποδοκιμασίες, αλλά και επιδοκιμασίες, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι για γήπεδα, όχι για χώρο διαλόγου.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ζητώντας να στηθούν κάλπες για το σύνολο του καταστατικού, αλλά στις 15 Μαΐου, προκειμένου να μην υπάρξει αλλοίωση της πραγματικής βούλησης του Συνεδρίου, καθώς μεγάλο τμήμα των συνέδρων είχε ήδη αποχωρήσει από το κλειστό του Τάε Κβον Ντο.
Το βίντεο από το φραστικό επεισόδιο Τζανακόπουλου-Σκουρλέτη:
Η αποχώρηση της Ομπρέλας από τη ψηφοφορία για το καταστατικό. Ένταση για την εγγραφή μελών και την αναγραφή στο καταστατικό. Οι δηλώσεις του Σκουρλέτη και η αποχώρηση των στελεχών της Ομπρέλας. Προηγήθηκε έντονος διάλογος Σκουρλέτη-Τσακαλώτου με Τσίπρα στην πρώτη σειρά. pic.twitter.com/YiQfDTqXdz
— Renato Lekka (@RenosLek) April 17, 2022
Αποτέλεσμα ήταν λίγο αργότερα οι 53 να αποχωρήσουν και να δηλώνουν ότι θα προσβάλλουν την όλη διαδικασία.
Είχαν προηγηθεί χθες οι αποδοκιμασίες σε Βίτσα, Τσακαλώτο και Δρίτσα, οι αψιμαχίες μεταξύ συνέδρων που λίγο έλειψε να καταλήξουν σε χειροδικίες και η αποβολή συνέδρου που «στόλισε» σύνεδρο που υπερασπίστηκε την άποψη της μειοψηφίας.
«Αντί να ασχολούμαι με το τι κάνουν τα άλλα κόμματα, προτιμώ να ασχολούμαι με το…
Η κυβέρνηση, για ακόμη μια φορά, επιλέγει να διαχειριστεί τις τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές πληγές…
Tην Κυριακή 27 Απριλίου 2025 o Δήμος Βριλησσίων σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του…
Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Πάρκο Τσέπης στην πλατεία Ρίτσου στα Πευκάκια οπότε και αναμένεται περίπου…
Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), στην οποία συμμετέχουν 86 κατά τόπους Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης…
Aπό 8-31 Μαΐου οι αιτήσεις εγγραφών/επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βριλησσίων για το σχολικό…