Νέα Δημοκρατία: Οι καινούριοι που μπαίνουν στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια

0

Μετά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που θα είναι η υποψήφιος στον δυτικό τομέα της Β΄ Αθήνας, ήρθε η σειρά του διαδόχου του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του Τάκη Θεοδωρικάκου ο οποίος μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ανακοινώθηκε πως θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στον Νότιο Τομέα.
Στο Μαξίμου αυτή την κινητικότητα σχετικά με τα ψηφοδέλτια την αποσυνδέουν με την διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών. Αυτές έχουν ήδη ανακοινωθεί για το τέλος της άνοιξης του 2023, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού. Η αιτία που δίδεται «χρίσμα» σε εξωκοινοβουλευτικά στελέχη είναι το «κυνήγι» του σταυρού και μόνον αυτό.
Σήμερα στο κυβερνητικό σχήμα μετέχουν 20 μη εκλεγμένα στελέχη, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να ενταχθούν στις «γαλάζιες» λίστες. Πέρα από αυτούς το τελευταίο διάστημα ακούγεται έντονα για τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια και το όνομα του Γιάννη Μανιάτη που γνωρίζει όσο κανείς άλλος τα ενεργειακά ζητήματα στα οποία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα η κυβέρνηση. Η στήριξη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην χώρα μας σε αντίθεση με την στάση του ΚΙΝΑΛ, ενίσχυσε φυσικά την φημολογία.
Τι γίνεται με τα υπόλοιπα στελέχη;
Εντός των γαλάζιων ψηφοδελτίων θα είναι σίγουρα ο αναπληρωτής ο υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας που προορίζεται για την  Ανατολική Αττική, καθώς και η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, χωρίς να είναι δεδομένο μέχρι τώρα το που.

Τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να είναι υποψήφιος στην Α΄ Πειραιά, ενώ η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου όλα δείχνουν πως κατευθύνεται προς την Α΄ Αθήνας. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον προκειμένου να είναι υποψήφιος στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Καβάλα.

Προκύπτουν θέσεις στο Επικρατείας
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος όλα δείχνουν πως δεν θα μετέχει, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, όπως είπαμε, θα μετακινηθεί στην Α΄ Πειραιά, ενώ ο Χρήστος Ταραντίλης που μετά το αποτυχημένο του πέρασμα από την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, έχει τεθεί εκτός. Ο Θόδωρος Σκυλακάκης αν δεν μετακινηθεί στην Α΄ Αθήνας όπως ακούγεται, θα παραμείνει σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Οι κορυφαίοι
Ωστόσο υπάρχουν και ορισμένα ζητήματα που απαιτούνται ιδιαίτερες ισορροπίες όπως είναι η υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη. Η απόφαση του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στα Χανιά, δείχνουν πως η πρώην υπουργός πιθανότατα δεν θα είναι υποψήφια στην ιδιαίτερη της πατρίδα και πιθανότατα να καταλάβει μία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Επίσης ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι εκ νέου υποψήφιος αφήνοντας μία θέση κενή στην Α΄ Θεσσαλονίκης.. Από την πλευρά ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται ότι δεν θα αφήσει την θέση στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας.

Share.

Comments are closed.