Παναγιώτης Βάσιος: Λόγια …της λάσπης.

0

Με ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης», Παναγιώτης Βάσιος, επανέρχεται στο ζήτημα που έχει ανακύψει με το κυλικείο του Κοιμητηρίου Χαλανδρίου.
Στην ανακοίνωση του ο κ. Βάσιος αναφέρεται λεπτομερώς στα γεγονότα που έχουν σχέση με το κυλικείο του κοιμητηρίου αλλά και σε όσους μέχρι τώρα είχαν εμπλοκή, συμπεριλαμβάνοντας και τον νυν Δήμαρχο  κ. Σίμο Ρούσσο, ο οποίος μιλάει για «βρώμικη ιστορία του κυλικείου» και χαρακτηρίζει τη σύμβαση «αμαρτωλή ιστορία αποικιοκρατικού τύπου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυρίου Βάσιου
«Ο κος Ρούσος, με όχημα τη σύμβαση του κυλικείου του κοιμητηρίου, επιδιώκει να διαιρέσει: από δω εμείς οι καθαροί, από κει το «παλιό, διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα». Από αυτό το αφήγημα όμως έχει επιδέξια αφαιρεθεί, με λεπτή χειρουργική επέμβαση, η συμμετοχή του ιδίου αλλά ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ συνομιλητών του στην «αμαρτωλή αυτή ιστορία» όπως ο ίδιος την ονομάζει. Η όλη μεθόδευση οδηγεί αφενός στην επιλογή πολιτικών αντιπάλων του – στόχων και αφετέρου την εξίσου επιλεκτική απουσία άλλων. Ένας από τους πολιτικούς του αντιπάλους – στόχος είναι και ο υπογράφων το παρόν και αυτό δεν γίνεται να με αφήσει αδιάφορο.
Να σημειώσουμε ότι η υπόθεση του κυλικείου του κοιμητηρίου βρίσκεται στη δικαιοσύνη και τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν στις 15.04.2022 στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Εμείς σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις.
Καλό είναι να σημειώσουμε ότι έχουν ήδη εκτελεσθεί, από την διοίκηση, δύο πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής του επιχειρηματία από το κυλικείο του κοιμητηρίου και παράλληλα χορηγήθηκαν από τον Πρόεδρο Πρωτοδικείου Αθηνών δύο προσωρινές διαταγές αναστολής έως τη συζήτηση, όπως προαναφέραμε στις 15 απρ. 2022.
Στη συζήτηση που έγινε στο Δ.Σ στις 6 Απρ.2022 όπου τέθηκε η «νέα διοικητική αποβολή για τον εκμισθωτή του κυλικείου στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου και την επικύρωση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας», εμείς ψηφίσαμε ΟΧΙ στην πρόταση του κ.Ρούσου. Επίσης ΟΧΙ ψήφισε η παράταξη του Γ. Κουράση, « ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» καθώς και η παράταξη του Γ. Θωμά «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ».
Στη συζήτηση στο Δ.Σ, αρχικά από την διοίκηση του δήμου αναφέρθηκαν οι λόγοι που έρχεται εκ νέου το θέμα για συζήτηση. Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον
δημοτικό σύμβουλο και έγκριτο νομικό κ. Γεώργιο Θωμά επικεφαλής του συνδυασμού ««ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ»» ο οποίος με νομικά επιχειρήματα παρουσίασε την δική του ερμηνεία όσον αφορά το θέμα του κυλικείου. Επίσης επικαλέστηκε έλλειψη πλήρους ενημέρωσης.
Εμείς αναφερθήκαμε στην έλλειψη ενημέρωσης για το όλο θέμα και εκφράσαμε τις αμφιβολίες μας για πολλά από τα όσα ακούσαμε από την διοίκηση. Επίσης χαρακτηρίσαμε αδικαιολόγητη την άρνηση του Δημάρχου να παραστεί στο Δ.Σ εκπρόσωπος του μισθωτή γιατί θέλαμε να ακούσουμε και από τους ίδιους, τους λόγους που δεν τα βρήκαν με την διοίκηση του δήμου και οδηγηθήκανε τελικά στα δικαστήρια. Ας λάβουμε υπόψη μας ότι στο Δ.Σ πληροφορηθήκαμε ότι προς το τέλος του έτους 2021 υπογράφηκαν ιδιωτικά συμφωνητικά για παράταση της σύμβασης μέχρι και το έτος 2023 από την ΦΛΥΑ Α.Ε και τον μισθωτή. Όπως προβλέπει το άρθρο 37 του ν. 4807/2021.
Επίσης και ο κ. Κουράσης παρουσίασε τις απόψεις του για το εν λόγω θέμα.
Σήμερα ο κ. Ρούσος λέει ότι οι παρατάξεις που ψήφισαν – ΟΧΙ – «παράσχουν πολιτική στήριξη στον «καταπατητή του ακινήτου». Συνεχίζει όμως να μας στοχοποιεί και ιδιαίτερα τον υπογράφοντα αυτό το άρθρο. Σε δημοσιεύσεις του πάντα κολλάει και το όνομά μου με συκοφαντικές εκφράσεις. Παράδειγμα: Λέει: οι παρατάξεις Κουράση και Βάσιου, βασικοί συντελεστές και συνυπεύθυνοι όλης της αμαρτωλής ιστορίας …» ή «Ο Αντιδήμαρχος των διοικήσεων Ζαφειρόπουλου και Κουράση…..» Ενώ ο ίδιος γνωρίζει ότι ουδέποτε ήμουνα μέλος της ΦΛΥΑ ενώ τα έτη 2005 και 2006 που έγινε ο διαγωνισμός και υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης σε ιδιώτη δεν ήμουνα ούτε καν δημοτικός σύμβουλος. Επίσης ούτε ήμουνα δημοτικός σύμβουλος το διάστημα 2015 έως και 2019 που ήταν Δήμαρχος ο κος Ρούσος και επόπτευε την «αμαρτωλή ιστορία και αποικιοκρατικού τύπου» όπως λέει και γι’ αυτό λέμε ότι σιώπησε εκκωφαντικά το χρονικό αυτό διάστημα. Επίσης όταν λέει ότι «όλα τα χρόνια, αυτός παρουσίαζε τζίρο ελάχιστο».. και «εφόσον απέκρυπτε τα έσοδά του, δεν μπορούσε να εισπράξει ο Δήμος Χαλανδρίου το 10%.» όφειλε από το 2015 και μετά, ως Δήμαρχος, να πάει στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Δεν έκανε όμως τίποτε. Τώρα στοχοποιεί και λέει τα δικά του. Εμείς για τους λόγους που αναφέραμε δεν ψηφίσαμε την πρότασή του.
Ας δούμε ποιοί ψήφισαν την πρόταση του κυρίου Ρούσου: Δύο παρατάξεις. Η παράταξη του ιδίου δηλ. «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου». Στην παράταξη του κ. Ρούσο ανήκουν και ο κ. Ιωάννης Λαδόπουλος Πρόεδρος του Δ.Σ και ο Νικ. Πράσσος ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος της ΦΛΥΑ Α.Ε. Στο Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με τον ν.4623/2019 άρθρο 1, οι δύο προαναφερόμενοι δεν λογίζονται πλέον επικεφαλής παρατάξεων.
Με τον κ. Λαδόπουλο
από το έτος 2007 μέχρι το έτος 2013 ανήκαμε στον ίδιο συνδυασμό. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος του Τμήματος προληπτικής ιατρικής. Όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν βασικός συνομιλητής του κ. Γ. Ζαφειρόπουλου ο οποίος τον στήριξε πολιτικά το 2014. Αλλά και βασικός συνεργάτης του κ. Κουράση. Σήμερα είναι κοντά στον κ. Ρούσο και όλα καλά!!
Την πρόταση του κ. Ρούσου ψήφισε επίσης και η παράταξη «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023» του Εμ. Κρανίδη. Ο κ. Κρανίδης από το 2006 έως το 2010 ήταν μέλος της ΦΛΥΑ Α.Ε προτεινόμενος από τον φίλο του Γρ. Ζαφειρόπουλο, προφανώς γιατί είναι μηχανικός και ασχολείται με μισθώσεις. Την χορήγηση της άδειας στην ΑΙΓΕΥΣ Α.Ε. και την παραχώρηση, τη διαχείριση και λειτουργία του κυλικείου του νεκροταφείου κ.α την ψήφισαν ομόφωνα το έτος 2006 τα πέντε μέλη της ΦΛΥΑ μεταξύ αυτών και ο κ. Κρανίδης Εμανουήλ. (απόφαση 51/2006). Επίσης ο κ. Κρανίδης ήταν δημοτικός σύμβουλος 2011-2014. Ανήκαμε στον ίδιο συνδυασμό και γι αρκετό χρονικό διάστημα ήταν και εκπρόσωπος του μετόχου (Δήμος Χαλανδρίου) στην ανώνυμη εταιρεία ΦΛΥΑ Α.Ε η οποία εκμεταλλεύεται τα ακίνητα του Δήμου. Ως γνωστόν ο εκπρόσωπος του Μετόχου, εγκρίνει όλες τις πράξεις και τις αποφάσεις που καθορίζονται σε κάθε έκτακτη η τακτική Γ. Σ της ΦΛΥΑ Α.Ε. Ας σημειώσουμε ότι ήταν και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας τα έτη 2012, 2013. Σήμερα στηρίζει πολιτικά τον κ. Ρούσο και όλα καλά!!
Επίσης εκπρόσωπος του Δήμου το 2011 στην ΦΛΥΑ Α.Ε. ήταν και η κ. Κρίστη Αγαπητού η οποία ήταν και Αντιδήμαρχος Οικονομικών 2011-2012.

Και εδώ αναδεικνύονται οι πονηριές και οι τακτικές του κ. Ρούσου. Στις δημοσιεύσεις του σχετικά με την «βρώμικη ιστορία του κυλικείου» όπως την αποκαλεί, δεν αναφέρει πουθενά τους προαναφερόμενους οι οποίοι γνώριζαν την όλη υπόθεση. Ιδιαίτερα δεν αναφέρει τον κ. Κρανίδη Εμ. ο οποίος ήταν στον πυρήνα της ΦΛΥΑ το έτος 2006 όπου υπογράφηκε, όπως την αποκαλεί ο κ. Ρούσος, «η αμαρτωλή σύμβαση κ.α». Αξίζει να πούμε ότι μέχρι σήμερα «επίσημα στοιχεία» που να αποδεικνύουν απάτη και σκάνδαλο για το εν λόγω θέμα δεν έχουν προσκομισθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Όσον αφορά τον κ. Ρούσο και την εμπλοκή του στο θέμα του κυλικείου του κοιμητηρίου αναφερθήκαμε αναλυτικά στην προηγούμενη δημοσίευση.
Μετά τα παραπάνω εμείς λέμε: κανένα σύστημα εξουσίας και κατεστημένο, δεν είναι στο απυρόβλητο της κριτικής μας και της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Και έτσι θα συνεχίσουμε.
Η στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων με χυδαίο τρόπο μέσα από το διαδίκτυο δημιουργεί ομάδες μίσους που απλόχερα σκορπούν δηλητήριο στην κοινωνία. Και αυτό είναι που βλάπτει τους θεσμούς της κοινωνίας μας.
Παναγιώτης Βάσιος
Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου, «Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης
»

Share.

Comments are closed.