Θωμάς Ρίζος*: Το καλάθι μας…..

0

Κολυμπάμε μέσα σε αχαρτογράφητα και φουρτουνιασμένα κύματα. Ένα κολύμπι αδυσώπητο και κοπιαστικό…
Ο Έλληνας πολίτης βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα κοινωνικό οικοδόμημα που τρίζει συθέμελα. Η πρωτοφανής έκπτωση ηθικών αξιών ,προτύπων έρχονται ως κερασάκι σε μια τούρτα που δεν έχει γλυκιά ,αλλά πικρή γεύση.
Το οικογενειακό εισόδημα ροκανίζεται με αδιάκοπους ρυθμούς και Ω του θαύματος!!! αρκετοί συμπολίτες μας ,μην έχοντας χάσει το χιούμορ τους, διακωμωδούν καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρωτοφανείς λογαριασμούς για το κάθε “αγαθό”…
Πρόκειται για έναν οδυνηρό κλαυσίγελο. Οι κρίσεις διαρκώς ανακυκλώνονται με την κάθε ευκαιρία. Αντίβαρό τους η πολιτική που έχει ως πρωταρχικό καθήκον να τοποθετεί τον πολίτη στο επίκεντρο και όχι στο περιθώριο. Η πολιτική που μοιραία έρχεται στο προσκήνιο, αντιπαρέρχεται το προσκήνιο και την κοινωνική απομόνωση.
Το μισοάδειο καλάθι του σούπερ μάρκετ στηλιτεύει τους σκοπούς της και αποτελεί όχι μόνο γροθιά στο στομάχι του κάθε καταναλωτή ,αλλά και ένα ακροτελεύτιο καμπανάκι για κάθε σύγχρονο κόμμα.
Η φτώχεια και η ανέχεια υποδαυλίζουν την πολιτική σκέψη και θεώρηση και οδηγούν σε αδιαφορία για τα τεκταινόμενα… (τρανή απόδειξη το 1/3 της αποχής στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας!!!!).
Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής ως εκφραστής των αδύναμων λαϊκών στρωμάτων προτείνει μέτρα ανακούφισης ,μέτρα κοστολογημένα και ρεαλιστικά…Σε κάθε πόλη ,σε κάθε γειτονιά είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τον πολίτη…Να ανταλλάξουμε απόψεις.
Κάθε άνθρωπος πέρα από το κομματικό του πιστεύω πρέπει να τα αφουγκραστεί και γιατί όχι έχοντας τα ως βάση να προτείνει και αυτός..
Το ζοφερό οικονομικό, κοινωνικό και αξιακό παρόν ξεπερνά τα όρια του κοινοβουλευτισμού, καθώς αποτελεί την εγγύηση της ύπαρξης του.

* Ο Θωμάς Ρίζος είναι δάσκαλος και κατάγεται από την Άρτα. Είναι μέλος της ΤΟ ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ν. Άρτας καθώς και μέλος του Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

Πατήστε και δείτε τα 14 προηγούμενα άρθρα του Θωμά Ρίζου

Share.

Comments are closed.