ΔΟΕ: Κινητοποίηση για μείωση του χρόνου της υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην οργανική θέση

0

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.) με την α.π. 1975/4-11-2021 απόφασή του, εξέφρασε τη στήριξή του στο αίτημα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για τη μείωση του απαιτούμενου χρόνου υποχρεωτικής παραμονής τους στη θέση τοποθέτησης, από δύο (2) σχολικά έτη σε ένα (1), όπως ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια με παράλληλη θεμελίωση του δικαιώματος μετάθεσης.
Το αίτημα αυτό έχει καταθέσει και στις συναντήσεις του με την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, δίχως, δυστυχώς, να υπάρχει θετική ανταπόκριση. Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. επιμένει να αγνοεί επιδεικτικά την πραγματικότητα, ότι, δηλαδή, οι συνάδελφοί μας που διορίστηκαν  (εργαζόμενοι για πολλά χρόνια ως αναπληρωτές ανά την Ελλάδα) αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις οικογένειές τους, κάτι το οποίο τους δημιουργεί μεγάλα οικονομικά προβλήματα αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που συνεπάγονται τα διπλά ενοίκια, οι μετακινήσεις και όλα τα επιβεβλημένα έξοδα, με, παράλληλα, μεγάλη ψυχολογική επιβάρυνση σε παιδιά και γονείς. Είναι, δε, αξιοσημείωτο ότι όλη αυτή η ταλαιπωρία δεν προσφέρει τίποτα απολύτως στη δημόσια εκπαίδευση.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς – μέλη της Δ.Ο.Ε. και ιδιαίτερα τους νεοδιόριστους  να συμμετέχουν δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 18 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ. στο Υ.ΠΑΙ.Θ., ενισχύοντας τη φωνή του κλάδου στις δίκαιες διεκδικήσεις του.

Share.

Comments are closed.