Βριλήσσια: Επίσκεψη μαθητών & εκπαιδευτικών από Λετονία & Πολωνία στον Δήμο Βριλησσίων μέσω του προγράμματος Erasmus+

0

Θερμό καλωσόρισμα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από Λύκεια του εξωτερικού, επεφύλασσε ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης, την Τρίτη 5 Απριλίου 2022 στο Δημαρχείο Βριλησσίων.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί από Λετονία και Πολωνία επισκέφτηκαν την πόλη μας και φιλοξενήθηκαν στο 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Erasmus+» και ειδικότερα της δράσης με τίτλο: «European Migration by journalist eye», με σκοπό την αλληλογνωριμία και την ανταλλαγή εκπαιδευτικών και πολιτισμικών εμπειριών με κεντρικό άξονα το φαινόμενο της μετανάστευσης στην ευρωπαϊκή ήπειρο από δημοσιογραφική σκοπιά.
Ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Μανιατογιάννης υπογράμμισε την αξία της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και τη δυνατότητα που δίνει σε εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους να ενισχύσουν την πολιτισμική τους γνώση και εμπειρία.
Υπό την καθοδήγηση της ομάδας των εκπαιδευτικών του Erasmus + του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων και δημοσιογράφου, στήθηκε εργαστήρι (editorial meeting in a refugeee crisis) με σκοπό τη σύνταξη έκτακτου συνεργατικού ηλεκτρονικού εντύπου για το επίκαιρο θέμα της ευρωπαϊκής μετανάστευσης (Flyway 1-4), υπό τη σκιά των πρόσφατων γεγονότων.
Η επίσκεψη έκλεισε στο Δημαρχείο της πόλης μας όπου έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κα Σοφία Χαντζάρα δήλωσε ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus ενισχύουν την ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης και προωθούν την εκπαιδευτική λειτουργία στο σύνολό της.
Ο Αντιδήμαρχος Υποδομών & Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων έδωσε έμφαση στο αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών που είναι η ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών.
Τέλος, ο Πρόεδρος της 2ης Σχολικής Επιτροπής κ. Άλκης Εγκολφόπουλος σε μήνυμά του ευχήθηκε σε όλους το ταξίδι στην Ελλάδα να είναι μια ξεχωριστή εμπειρία δράσης και ευαισθητοποίησης.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner