Πρόταση της Χαράς Κεφαλίδου για τις δομές φιλοξενίας γυναικών και παιδιών από την Ουκρανία

0

Η Ελλάδα είναι παρούσα έμπρακτα στο πλευρό της δοκιμαζομένης Ουκρανίας, αποφασιστικά αντίθετη στην πέρα από κάθε λογική Ρωσική εισβολή. Συμβάλλουμε στη στήριξη του αγώνα του Ουκρανικού λαού για ανεξαρτησία, δημοκρατία και ειρήνη.
Στο πλαίσιο αυτό η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε σήμερα επιστολή προς την ΥΠΑΙΘ, προτείνοντας να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεών του, για τη φιλοξενία γυναικών και παιδιών από την Ουκρανία και σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και φορείς να εξασφαλίσει την μεταφορά, εγκατάσταση και διαμονή των οικογενειών σε αυτές.
Συγκεκριμένα προτείνεται η χρησιμοποίηση των εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα Αττικής, όπου υπάρχουν 414 τετράκλινοι οικίσκοι (μπαγκαλόους) για τη φιλοξενία προσφυγικών οικογενειών από την Ουκρανία.
Επίσης η Βουλευτής ζήτησε να εξεταστεί το θέμα της φιλοξενίας παιδιών προσφύγων από την Ουκρανία και στις κατασκηνώσεις που ανήκουν στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και έχουν παραχωρηθεί στους Δήμους.
Όλοι έχουμε χρέος να συνδράμουμε με κάθε τρόπο στη διεθνή προσπάθεια να μειώσουμε τις τραγικές συνέπειες του πολέμου, για τον άμαχο πληθυσμό που ξεριζώνεται βίαια, ιδιαίτερα η χώρα μας, που μεγάλο κομμάτι του Ελληνισμού της Ομογένειας ζει και ακμάζει στην Ουκρανία, ιδιαίτερα στις περιοχές της μαρτυρικής Μαριούπολης και της Οδησσού.

Share.

Comments are closed.