Στυλιανός Λουκίδης: Άλλαξαν οι ηλικίες νοσηλείας από κορονοϊό – Ποιοι πρέπει να κάνουν την 4η δόση του εμβολίου [Βίντεο]

0

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας. Στυλιανός Λουκίδης, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια.
«Την Όμικρον 2 και να θέλουμε να την ξεχάσουμε δεν θα μας ξεχάσει αυτή, υπάρχει μία μεγάλη διασπορά στην κοινωνία και δεν πιέζει μέχρι στιγμής, λόγω της ηπιότητας της νόσου, το σύστημα υγείας. Η αύξηση των θανάτων είναι απότοκο των τελευταίων 2 μηνών.¨Έχουν αλλάξει οι ηλικίες νοσηλείας. Πλέον νοσηλεύονται άνθρωποι πολύ μεγάλης ηλικίας. Υπάρχουν δε 2 κατηγορίες ασθενών: Είναι οι άνθρωποι ασθενείς από Covid και αυτοί που μπαίνουν στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας και βρίσκονται με Covid. Αυτό δεν είναι μία απλή νοσηλεία», ανέφερε αρχικά.
«Σε διεθνή περιοδικά υπάρχουν έρευνές για την 4η δόση, σύμφωνα με τα οποία, η προστασία απέναντι στη μόλυνση φαίνεται να είναι μικρής διάρκειας και δεύτερον εξακολουθεί να παρέχει μεγάλη προστασία από τη νόσο. Σχετίζεται άμεσα από την ηλικία των ανθρώπων που νοσούν. Θα πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας. Αυτό που έχουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα είναι να προστατεύσουμε τους μεγαλύτερους σε ηλικία μέσω της 4ης δόσης αλλά και μέσω της δικής μας ατομικής ευθύνης, να συνεχίσουμε την στρατηγική των αντιικων χαπιών και τρίτον να εφαρμόζουμε αυστηρά τα υγειονονομικά πρωτόκολλα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους», επεσήμανε ο καθηγητής.
«Το φθινόπωρο θα δούμε με βάση τις μελέτες που τρέχουν, εάν θα πρέπει να κάνει ο κόσμος το ετήσιο εμβόλιο για τον κορονοϊό. Σε αυτή τη φάση οφείλουμε να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα», κατέληξε ο κ. Λουκίδης.

Δείτε το βίντεο της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» με τον καθηγητή Στυλιανό Λουκίδη

Share.

Comments are closed.