ΕΝΔΙΣΥ: Οι συνταξιούχοι συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις της απεργίας της 6ης Απριλίου

0

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), με ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις της απεργίας της 6ης Απριλίου

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ
«Αγωνιζόμαστε για υψηλότερους μισθούς, αλλά και για υψηλότερες συντάξεις. Δεν δεχόμαστε τον εμπαιγμό του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, που πανηγυρίζει για αυξήσεις… 0,56%! Ντροπή.
Η ακρίβεια «καλπάζει», οι συνταξιούχοι στενάζουν. Το βιοτικό επίπεδο υποχωρεί διαρκώς για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος προκαλούν τραγωδίες. Οι συνταξιούχοι σήκωσαν το κύριο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής στα μνημονιακά χρόνια. Σήμερα συνθλίβονται από την καλπάζουσα ακρίβεια. Η αναπλήρωση των απωλειών από τις θηριώδεις μειώσεις των συντάξεων είναι ώριμο αίτημα και επιταγή για την επιβίωσή τους. Γι’ αυτό το Ενιαίο Δίκτυο των Συνταξιούχων, συντάσσεται με τους εργαζόμενους και δηλώνει το «παρόν» στην Γενική Απεργία της Τετάρτης, 6 Απριλίου.
Δίνουμε την μάχη για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι θα πρέπει να ζούμε μες στην φτώχεια και την δυστυχία, επειδή η Κυβέρνηση αποφάσισε να μας φορτώσει όλο το βάρος της ακρίβειας και των συνεχόμενων ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά.
Θέλουμε μείωση των φόρων.
Θέλουμε Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Θέλουμε σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και όχι χιλιάδες νεκρούς έξω από ΜΕΘ, όπως βιώνουμε εδώ και δύο χρόνια στην Ελλάδα. Δεν φταίει η πανδημία γι’ αυτό το κατάντημα. Ο κορωνοϊός έβγαλε στην επιφάνεια, την ανεπάρκεια της Κυβέρνησης.
Άμεσα θέλουμε επιστροφή των αναδρομικών μας. Όλων των αναδρομικών, για όλους τους συνταξιούχους. Η Κυβέρνηση ας πάψει, επιτέλους, να μας κοροϊδεύει. Να σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις και να αφήσει την κοροϊδία της πρόσθετης φορολόγησης, που οδηγεί σε επιστροφή του 80% των κουτσουρεμένων αναδρομικών που λάβαμε το 2020.
Θέλουμε σεβασμό.
Γι’ αυτό και οι συνταξιούχοι συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις της απεργίας της 6ης Απριλίου.
Όλοι μαζί μπορούμε.
Θα δώσουμε την μάχη και θα νικήσουμε

Share.

Comments are closed.