Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 73-66 – «Κλείδωσε» τη 3η θέση με ανατροπή

0

Την 3η θέση της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας εξασφάλισαν οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη νίκη τους 73-66 επί της Μπαρτσελόνα και μάλιστα με ανατροπή.
Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός πήρε τα «δώρα» που του έκαναν οι Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και Μονακό, μετά τις νίκες τους επί των Ρεάλ Μαδρίτης και Αρμάνι, αντίστοιχα και εξασφάλισε την 3η θέση της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια. Μάλιστα, οι Πειραιώτες «βλέπουν» ακόμα και τη δεύτερη θέση, αλλά περιμένουν την τελευταία αγωνιστική όπου η «Βασίλισσα» υποδέχεται τη Μπάγερν Μονάχου και οι Ιταλοί δοκιμάζονται στο Λιόν κόντρα στη Βιλερμπάν.
Χωρίς Σλούκα, χωρίς Φαλ αλλά με πάθος από όσους βρέθηκαν στο παρκέ ο Ολυμπιακός έκανε τελικά την ανατροπή και πήρε τη νίκη που τόσο πολύ ήθελε για να εξασφαλίσει την τρίτη θέση, καθώς έφτασε στο 19-9, με το πέρας και της 33ης αγωνιστικής και μπορεί να τερματίσει και δεύτερος, εφόσον η Ρεάλ Μαδρίτης ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική από την Μπάγερν Μονάχου.
Παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται να αποφεύγουν εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου την Αναντολού Εφές στα playoffs, με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (στο σενάριο που ο Ολυμπιακός βγει τρίτος και όχι δεύτερος) να είναι όπως όλα δείχνουν η αντίπαλος του στον δρόμο προς το Βελιγράδι.
Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με 20 πόντους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών, με τον Σάσα Βεζένκοφ να πραγματοποιεί ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ.
Ο Σερτάκ Σανλί μέτρησε 13 πόντους και 5 ριμπάουντ για την Μπαρτσελόνα και ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Νίκολα Μίροτιτς να προσθέτει 11. Ο Νικ Καλάθης στα 19’42” που αγωνίστηκε μέτρησε 7 πόντους, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-19, 33-40, 51-48, 73-66

Share.

Comments are closed.