Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σιωπά για την προσαύξηση του παράλληλου χρόνου – Δεν εφαρμόζει τον νόμο 4387/16 σε 80.000 συντάξεις

0

Η κυβέρνηση ζητά από όλους εμάς τους συνταξιούχους που από το 2010 έως και σήμερα έχουμε χτυπηθεί ανελέητα λόγω μνημονιακών μειώσεων στις συντάξεις μας, να είμαστε συνεπείς και τυπικοί ως πολίτες στις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος. Το κράτος όμως είναι συνεπές στις δικές του υποχρεώσεις;
Εδώ και 70 μήνες ο e-ΕΦΚΑ δεν εφαρμόζει τον νόμο Κατρούγκαλου 4387/16 για την αξιοποίηση του παράλληλου χρόνου ασφάλισης. Παρανομεί, δεν υπολογίζει ως προσαύξηση τον παράλληλο χρόνο στην ήδη υπάρχουσα σύνταξη, για τον οποίον χρόνο ο εκάστοτε ασφαλισμένος έχει πληρώσει εισφορές. Εδώ και 70 μήνες παραμυθιάζονται οι συνταξιούχοι ότι εκκρεμεί το λογισμικό δήθεν και αυτός είναι ο λόγος ο οποίος δεν ολοκληρώνεται η σύνταξή τους.
Πέρασαν δύο Διοικητές από τον e-ΕΦΚΑ, πρώην Χάλαρης Χρήστος και νυν Δουφεξής Παναγιώτης.
Πέρασαν δύο Υπουργοί της κυβέρνησης από το Υπουργείο Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, Κωστής Χατζηδάκης.
Το άλλοθι δια στόματος Υπουργών και Διοικητών e-ΕΦΚΑ ήταν και είναι η «έλλειψη λογισμικού».
Ντροπή κύριε Πρωθυπουργέ!
Ντροπή για τους συνταξιούχους των 500€-600€-700€ που περιμένουν 70 μήνες να ολοκληρωθεί η σύνταξή τους και αυτοί δεν είναι λίγοι, ανέρχονται σε 80.000. Υποχρεώνονται να πληρώσουν αυξημένα ενοίκια, αυξημένα τιμολόγια ΔΕΗ, αυξημένα φάρμακα, αυξημένα ήδη πρώτης ανάγκης και προσπαθούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους για να μην χαρακτηριστούν αναξιοπρεπείς.
Έχουμε δηλώσει πολλές φορές ότι οι συνταξιούχοι δεν είναι επαίτες.  
Απαιτούν να ολοκληρωθεί η σύνταξή τους, να τους δωθούν τα αναδρομικά τους.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, έχει καταθέσει δύο μηνυτήριες αναφορές για το θέμα της μη εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου για τον παράλληλο χρόνο. Οι δύο μηνυτήριες αναφορές στον Εισαγγελέα, έχουν ΑΒΜ Ε22 518 (αναμένονται κλητεύσεις) και Ε21 6539 (έχουν γίνει κλητεύσεις σε μηνυτές και μάρτυρες).

Share.

Comments are closed.