Η Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής για την Ειδική Αγωγή – Παράλληλη Στήριξη

0

Eγκληματική η αδιαφορία στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της εκπαίδευσης, την Ειδική Αγωγή.  Και τη φετινή χρονιά οι καλύψεις σε Παράλληλη Στήριξη είναι λιγότερες από τις μισές (δεν καλύπτεται ούτε το 50% των πιστοποιημένων αναγκών ) παρά τους αγώνες της Ένωσης και όλου του γονεϊκού κινήματος..
Στην πόλη μας , το Ειδικό Σχολείο, ήταν ο πρωταθλητής των κενών. Χιλιάδες χαμένες ώρες για το Ειδικό Σχολείο που θα έπρεπε να είναι το πρώτο σε κάλυψη εκπαιδευτικού , ειδικού και βοηθητικού προσωπικού.
Υπενθυμίζουμε ότι και το ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ συμμετέχει στις εξετάσεις με Τράπεζα Θεμάτων για τις οποίες απαιτούμε μετ΄επιτάσεως να καταργηθούν.
Είναι  εγκληματικό ότι με προφορικές εντολές του Υπουργείου Παιδείας καταστρατηγείται η νομοθεσία, παραβιάζονται οι οδηγίες των γνωματεύσεων των ειδικών και τα παιδιά δεν λαμβάνουν την στήριξη που δικαιούνται . Με αυτές τις πρακτικές το Υπουργείο παρεμποδίζει και δεν ενισχύει την εξέλιξη των παιδιών υποθηκεύοντας τη συνολική τους πρόοδο και προσπάθεια.
Η Ένωση  και οι Σύλλογοι Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής απαιτούν

  • Δημόσια και Δωρεάν Παράλληλη Στήριξη για όλα τα παιδιά που έχουν τέτοια ανάγκη.
  • Την ΑΜΕΣΗ , ΠΛΗΡΗ , ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΛΥΨΗ όλων των αναγκών των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από την πρώτη μέρα κάθε σχολικού έτους αλλά και καθ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των αρμόδιων φορέων.
  • Την ΑΜΕΣΗ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ του 11ου Δημοτικού
  • Την κατάργηση των εξετάσεων με Τράπεζα Θεμάτων για τα Ειδικά Σχολεία
  • Την κατά απόλυτη προτεραιότητα έγκαιρη και απόλυτη στελέχωση των Ειδικών Σχολείων
  • Την πλήρη στελέχωση των τμημάτων Ένταξης
  • Τα κονδύλια που προβλέπονται για την Παράλληλη Στήριξη και την Ειδική Αγωγή να είναι τόσα, όσα και οι ανάγκες των παιδιών.
  • Οι ανάγκες καθορίζουν το ύψος των απαραίτητων κονδυλίων και όχι τα κονδύλια τις ανάγκες .

Τα κενά στην Ειδική Αγωγή και την Παράλληλη Στήριξη
είναι η χαίνουσα πληγή του εκπαιδευτικού συστήματος και
 αποτελούν ντροπή για κάθε ευνομούμενη πολιτεία.

Share.

Comments are closed.