4η Διαδικτυακή εκδήλωση για τις ομαδοσυνεργατικές πρακτικές μάθησης και διδασκαλίας, την Κυριακή 27 Μαρτίου, στις 6:00 μ.μ.

0

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) στο πλαίσιο του αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου σχολείου, ενάντια στην κατηγοριοποίηση και εμπορευματοποίηση που προωθείται από τους αντιδραστικούς νόμους της αξιολόγησης, 4692/20 και 4823/21, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συνεχίζει την υλοποίηση των προγραμματισμένων κεντρικών δράσεων που έχει αναγγείλει και έχουν ήδη αναρτηθεί μέσω των ενιαίων κειμένων.
Το σύνολο των δράσεων που υλοποιούνται αποτελούν μια προσπάθεια εκπαιδευτικής, παιδαγωγικής και κοινωνικής παρέμβασης της Ομοσπονδίας, με στόχο να εξοπλίσει το εκπαιδευτικό κίνημα, να καταγγείλει την αντιεκπαιδευτική πολιτική, να τεκμηριώσει τις θέσεις και τα αιτήματα του κλάδου.
Η τέταρτη κεντρική δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου, στις 6:00 μ.μ. και αφορά στον άξονα 3 (Ομαδοσυνεργατικές πρακτικές μάθησης και διδασκαλίας. Οι προσεγγίσεις διάφορων παιδαγωγικών ρευμάτων), με το περιεχόμενο που έχει ήδη αναρτηθεί στα σχέδια δράσης.
Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβληθεί στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/1LJSwgS_ZEk
Ομιλητής θα είναι ο Philippe Meirieu, καθηγητής Επιστημών της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο  Lumière – Lyon 2, ερευνητής στη Φιλοσοφία της Παιδαγωγικής και της Εκπαίδευσης, δοκιμιογράφος και συγγραφέας. Τίτλος της εισήγησής του: «Ποια παιδαγωγική και ποιο σχολείο μπροστά στις προκλήσεις του σήμερα;».
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Χάρης Παπαδόπουλος, δάσκαλος, τέως Σ.Ε.Ε., ο οποίος μετέφρασε στα ελληνικά και επιμελήθηκε την παρουσίαση της ομιλίας του κυρίου Meirieu.
Κατά τη διάρκειά τους θα τίθενται ερωτήματα ή σχόλια σε ειδική φόρμα, τα οποία θα ομαδοποιηθούν και θα τεθούν στους ομιλητές.

Share.

Comments are closed.