Νίκος Ανδρουλάκης: Στις επόμενες εκλογές η δημοκρατική παράταξη θα είναι στην όχθη των νικητών [Φωτο – Βίντεο]

0

ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά ξεκίνησε η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Αυτή ήταν η πρώτη συνεδρίαση του κόμματος από την εκλογή του στην ηγεσία.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι το Συνέδριο του κόμματος προγραμματίζεται για τις 20-22 Μαΐου, αφού στις 8 Μαΐου εκλεγούν οι νέες Τοπικές Οργανώσεις και οι αντιπρόσωποί του. Μέχρι τότε θα γίνουν θεματικά περιφερειακά συνέδρια σ΄όλη την Ελλάδα αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη με θέμα το ΕΣΥ.
«Δεν θα είμαστε κόμμα του Αρχηγού αλλά ένα κόμμα της βάσης», επεσήμανε και ανακοίνωσε ότι ο Ηλίας Κικίλιας, πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ (2009-2013) αναλαμβάνει σύμβουλος στη Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ για την οικονομία.
Ανέφερε ακόμη ότι οι 270.000 πολίτες που πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές και τον εξέλεξαν, έδωσαν την εντολή για μια νέα εποχή στη πορεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η συνεδρίαση της ΚΠΕ είναι το πρώτο βήμα για την αναγέννηση της παράταξης και τη δημιουργία μια νέας σχέσης εμπιστοσύνης με τα πιό ευάλωτα κοινωνικά στρώματα. «Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω σ΄ αυτή την εντολή. Στόχος μας δεν είναι να συντηρήσουμε τις ευνοϊκές δημοσκοπήσεις αλλά να ανατρέψουμε το δικομματισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ πρόσθεσε ότι η δημοκρατική παράταξη θα γίνει ξανά πρωταγωνιστής. «Φιλοδοξώ να γίνουμε η δημιουργικότερη πολιτική δύναμη της Ελλάδας. Στόχος μας η δημοκρατική παράταξη να ξαναμπεί στη καρδιά του ελληνικού λαού. Ήρθε η ώρα αυτή παράταξη να στείλει το θέατρο παραλόγου της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου που συντελείται στην Ουκρανία. Αυτό που βιώνει η Ουκρανία είναι ότι έπραξε ο Αττίλας στη Κύπρο», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την εισβολή της Ρωσίας επικρίνοντας «όσους κρύφτηκαν», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι αυταρχικός ηγέτης με αφήγημα αυτοκρατορικού μεγαλείου. Πρότεινε τη συγκρότηση Ευρωπαϊκού Μηχανισμού μετεγκατάστασης των Ουκρανών προσφύγων.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επεσήμανε ότι η ασφάλεια της Ευρώπης χρειάζεται ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη που θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται και κοινή πολιτική εξοπλισμών για τις τρίτες χώρες.
Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι προχώρησε άναρχα στην απολιγνιτοποίηση με αποτέλεσμα να εξαρτάται σημαντική η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας από το φυσικό αέριο ενώ μίλησε για τραγική διαχείριση στη στήριξη των αυξανόμενων τιμών στην ενέργεια. «Το λεφτόδενδρο της κυβέρνησης είναι αλα κάρτ. Με τη τακτική του κ. Μητσοτάκη οι προμηθευτές ενέργειας κερδοσκοπούν και ζητάμε: Θέσπιση ρήτρας προσαρμογής, φορολόγηση στα υπερκέρδη τους, μείωση του ΦΠΑ κι αύξηση του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.
Τέλος, έθεσε στο επίκεντρο τη συγκρότηση ενός ισχυρού κοινωνικού πυλώνα με την υιοθέτηση ενός νέου αναδιανεμητικού ρόλου για τη διαγενειακή αλληλεγγύη.

Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ανακοίνωσε ότι:

  • Επικεφαλής του In Social αναλαμβάνει ο πρώην Υπουργός, Νίκος Χριστοδουλάκης
  • Σύμβουλος σε θέματα οικονομικής πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ορίζεται ο οικονομολόγος Ηλίας Κικίλιας.
  • Διευθύντρια Επικοινωνίας Στεφανία Μουρελάτου,
  • Σύμβουλος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ο Σωτήρης Σέρμπος
  • Υπεύθυνος για το Ψηφιακό Κόμμα ο Γιώργος Καραμανώλης
  • Συντονιστής για τη αυτοοργάνωση ο Απόστολος Πάνας
  • Για τη διαδικασία της συγκρότησης των ψηφοδελτίων αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Αργύρης

Δείτε το βίντεο με την ομιλία τους προέδρου του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στην ΚΠΕ

 

Φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ στο Hotel Caravel

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner