Απέδρασε ο ληστής με το καλάσνικοφ κατά την εκπαιδευτική του άδεια- Μάχη ΣΥΡΙΖΑ & Νέας Δημοκρατίας για το γεγονός

0

Σημαία του αντιπολιτευτικού του αγώνα είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση του αναρχικού Βασίλη Δημάκη ο οποίος μετά από τρεις απεργίες πείνας, κατάφερε να πείσει τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αδειών να του επιτρέψουν να συμμετάσχει στην εκπαιδευτική διαδικασία της σχολής του. Όμως φαίνεται πως το αίτημά του να παρακολουθεί δια ζώσης την εκπαιδευτική διαδικασία ήταν απλώς το πρόσχημα για να βρει ευκαιρία να αποδράσει.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προ.Πο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σήμερα, 17 Μαρτίου 2022, στις 12:17, 43χρονος ημεδαπός κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, παραβίασε και αφαίρεσε το μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι), κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής άδειας που του είχε χορηγηθεί με την, από 15/03/2022, απόφαση Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης. 

Η Γενική γραμματεία Αντεγκλητικής Πολιτικής βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη.
Τώρα καταζητείται από τις αστυνομικές αρχές καθώς “έσπασε” το βραχιολάκι παραβιάζοντας την εκπαιδευτική του άδεια.

Η στήξριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημάκη
Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,
βουλευτές και ευρωβουλευτές είχαν αναγάγει σε μείζον πολιτικό ζήτημα την υπόθεση του “βαρυποινίτη”, ζητώντας από την κυβέρνηση να του δώσει το δικαίωμα στη μόρφωση.

Στο πειθαρχικό συμβούλιο υπήρχε από την πρώτη στιγμή έντονη καχυποψία καθώς θεωρούσαν ως πρόσχημα το αίτημα του «ληστή με το καλάσνικοφ» για να σπουδάσει.
«Θέλω να ενώσω τη φωνή μου με όλους αυτούς που υποστηρίζουν το δικαίωμα του Βασίλη Δημάκη στην μόρφωση, διότι αυτό το παιδί έχει αποφασίσει να διεκδικήσει τη ζωή»είχε δηλώσει ο Πάνος Σκουρλέτης.

Δείτε το βίντεο του MEGA με τις δηλώσεις Σκουρλέτη μετά το σημείο 12:02

Επίσης ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε χαρακτηρίσει «εμβληματική»  τη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ με ερωτήσεις προς την Κομισιόν κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι αποκλείει τον Βασίλη Δημάκη από την εκπαίδευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί κυβέρνηση και σωφρονιστικό σύστημα
«Άλλοθι» στον δραπέτη -πλέον- Βασίλη Δημάκη φαίνεται να παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τομέας Δικαιωμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για την πιθανότητα, αυτή η κίνηση, να μπλοκάρει ανάλογα αιτήματα άλλων κρατουμένων.

«Ελπίζουμε ο Βασίλης Δημάκης να είναι καλά. Να μην κινδυνεύει η ζωή και η υγεία του. Αν εκούσια επέλεξε να απενεργοποιήσει το «βραχιολάκι», εκφράζουμε βαθύ προβληματισμό γι’ αυτήν την απόφασή του» τονίζει.
«Όχι» συνεχίζει, «γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα έπρεπε να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο και να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια και αδιέξοδο τις προσπάθειες άλλων κρατουμένων να σπουδάσουν ή να ζήσουν σποραδικά, μικρά διαλείμματα ελευθερίας. Αλλά γιατί το “σωφρονιστικό” μας σύστημα θα ερμηνεύσει με αυτόν τον βαθιά συντηρητικό και διεστραμμένο τρόπο μια τέτοια εξέλιξη. Θα αδικήσει, θα περιορίσει, θα βασανίσει ακόμα περισσότερο».
«Ταυτόχρονα, όμως, θέλουμε να δηλώσουμε με σαφήνεια. Αν ο Βασίλης Δημάκης δεν επιστρέψει στη φυλακή, αυτό δεν θα είναι κόλαφος για όσους στο παρελθόν με θέρμη υποστήριξαν -και πολύ καλά έκαναν- τον αγώνα του, ούτε τροχοπέδη στα ελάχιστα, ανακουφιστικά για τους κρατούμενους και τις κρατούμενες μέτρα. Θα είναι κόλαφος για τους βασανιστές του. Για όλους αυτούς, που όπως κατ’ εξοχήν η σημερινή ακροδεξιά κυβέρνηση κάνει, στηρίζουν και διαιωνίζουν ένα “σωφρονιστικό” σύστημα που εκδικείται, εξευτελίζει, εμποδίζει κάθε προοπτική ελεύθερης ζωής και ομαλής επιστροφής στην κοινωνία στον κάθε Δημάκη, στον κάθε κρατούμενο/η» προσθέτει.
«Το ποιος τελικά ευθύνεται, αποδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο οι πρόσφατες εκτιμήσεις και εκθέσεις διεθνών οργανώσεων, επιστημόνων και έγκυρων δημοσιογραφικών οργανισμών για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές» καταλήγει ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει άλλοθι στον Δημάκη
Απάντηση στην ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε η Νέα Δημοκρατία. Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σπεύδει ξανά να αναδειχθεί σε φλογερό υπερασπιστή του καταδικασμένου για βαρύτατα εγκλήματα Βασίλη Δημάκη, ο οποίος αναζητείται από τις αρχές».

«Το ίδιο έκανε όλα αυτά τα χρόνια που είχε πάρει υπό την προστασία του τον καταδικασθέντα σε ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, πλαστογραφία και παράνομη οπλοφορία. Το κάνει με κραυγαλέο τρόπο και τώρα που ο κατάδικος, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων για εκπαιδευτική άδεια, αναζητείται. Μιλώντας στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για “κόλαφο για την κυβέρνηση και το σωφρονιστικό σύστημα” δεν σπεύδει μόνο να δώσει με τον πιο προκλητικό τρόπο, άλλοθι στον κατάδικο, αλλά ζητάει και τα ρέστα από την πολιτεία» υπογραμμίζει.
Μάλιστα παρομοιάζουν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνη απέναντι στον τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ που πριν από κάποιους μήνες είχε κάνει σημαία και οργάνωσε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα προς υπεράσπιση των εκβιαστικών αιτημάτων του Κουφοντίνα, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν» καταλήγει.

Share.

Comments are closed.