Μετά τις 100 πρώτες ημέρες στην ηγεσία, ο Ανδρουλάκης βάζει ξανά μπροστά την “πράσινη μηχανή” του ΠΑΣΟΚ

0

Ο Νίκος Αδρουλάκης θα καλέσει τα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ να ξεκινήσουν την επικοινωνία με τους πολίτες και θα περιγράψει τα επόμενα βήματα.
Το σύνθημα για την έναρξη αυτής της διαδικασάις από το σύνολο της κομματικής μηχανής του ΠΑΣΟΚ θα δοθεί επίσημα την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ.
Με την συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη θα καλέσει τα μέλη της κεντρικής επιτροπής να ξεκινήσουν την “κάθοδο” στους πολίτες με στόχο την συσπείρωση παραδοσιακών και νέων ακροατηρίων του κόμματος και αναμένεται να περιγράψει τα επόμενα ορόσημα, όπως είναι η ανακοίνωση της επιτροπής αυτό-οργάνωσης, του ψηφιακού κόμματος και του προσδιορισμού της ημερομηνίας του συνεδρίου.
Στόχος είναι να διαμορφωθεί ένας χάρτης γεγονότων ως τα τέλη της άνοιξης και τις αρχές του καλοκαιριού με προγραμματικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα ώστε να συνδιαμορφωθούν τα προγραμματικά προτάγματα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Θεματικές ενότητες όπως είναι η ενέργεια, η υγεία, το αγροτικό μοντέλο, η διαφάνεια, η οικονομία κτλ θα φιλοξενηθούν σε πρωτεύουσες νομών, αλλά και σε περιοχές του λεκανοπεδίου.
Ο κ. Ανδρουλάκης, έδωσε το στίγμα του προγραμματικού του λόγου στην συνέντευξη του στην LIFO, λέγοντας, «η πολιτική του κ. Μητσοτάκη ισχυροποιεί τους ήδη ισχυρούς και ο κ. Τσίπρας μιλά στο όνομα των πολλών αλλά χωρίς να έχει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να βελτιώσει τη ζωή τους. Ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε χτυπώντας φορολογικά τη μεσαία τάξη, χωρίς να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες. Και οι δύο με τις πολιτικές τους διόγκωσαν τα προβλήματα».
Αναφερόμενος, δε, στον σχεδιασμό για την αναδιάταξη του κόμματος ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει ότι «δεν φιλοδοξούμε να είμαστε μόνιμα στην αντιπολίτευση. Φιλοδοξούμε να γίνουμε κυβέρνηση και να υλοποιήσουμε τη σοσιαλδημοκρατική πολιτική μας» περιγράφοντας ότι η σοσιαλδημοκρατία που είναι στην προμετωπίδα της πολιτικής του, σημαίνει μια ισχυρή δημοκρατία με κοινωνικό κράτος και κοινωνική δικαιοσύνη.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναφορά στο ταμπού για τα «αμαρτωλά» οικονομικά του κόμματος από το παρελθόν και επισημαίνει ότι θέλει «να είμαστε σε όλα εντάξει και οι πολίτες να ξέρουν ότι κάνουμε μια πραγματικά νέα αρχή», γι’ αυτό και δεσμεύεται ότι όλες οι δαπάνες του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα αναρτώνται στο διαδίκτυο. «Τα κόμματα χρηματοδοτούνται από τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι πρέπει να βλέπουν πού πάνε οι φόροι τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Τετάρτη, ο κ. Ανδρουλάκης θα μετέχει στην τηλεδιάσκεψη των ευρωπαίων σοσιαλιστών (PES), για την Ουκρανία στην οποία θα συμμετάσχουν μεταξύ των άλλων και οι πρωθυπουργοί της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε αυτή τη συνεδρίαση αυτή δεν έχει προσκληθεί και δεν θα συμμετάσχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Share.

Comments are closed.