«ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2023» – Μάνος Κρανίδης: Η ένταξη του Πεύκο Πολίτη να προχωρήσει άμεσα. Απαιτείται σοβαρότητα.

0

Η έγκριση του ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) είναι μια θετική εξέλιξη για την πορεία ένταξης της περιοχής Ζώνη Δουκίσσης Πλακεντίας – Πεύκο Πολίτη. Μις περιοχή που αποτελεί το 10% της έκτασης του Χαλανδρίου, στην καρδιά του Δήμου και που οι χιλιάδες ιδιοκτήτες περιμένουν πάνω από 30  έτη για να ολοκληρωθεί. Μια πορεία με απίστευτες διαχρονικές καθυστερήσεις και λάθη. Η λύση για το θέμα της Ελευθέρας Πεντέλης είναι σημαντική και θετική καθώς μια τέτοια λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας ήταν αδύνατο και λάθος να υπάρχει στην περιοχή του Κάτω Χαλανδρίου.
Είναι αδιανόητο σε ένα μεγάλο αστικό Δήμο να υπάρχει μια τέτοια μεγάλη περιοχή εκτός σχεδίου για τόσα χρόνια. Ένα θέμα που αφορά την αξία της περιουσίας χιλιάδων οικογενειών του Χαλανδρίου, και επηρεάζει την ανάπτυξη της πόλης και σημαντικά ζητήματα όπως την δημιουργία σχολείων, πράσινου, πεζοδρόμων, χώρων αναψυχής, πάρκων, παιδικών σταθμών, την αξιοποίηση της έκτασης του Δήμου στο Νομισματοκοπείο, και την λύση για το διαχρονικό τραγικό ζήτημα του καταυλισμού των Ρομά.
Η καθυστέρηση της Περιφέρειας Αττικής για το ζήτημα είναι αναίτια και απαράδεκτη καθώς από το 2018 μπορούσε και έπρεπε να είχε προχωρήσει με ταχύτητα, χωρίς προσκόμματα, την διαδικασία έγκρισης της πολεοδομική μελέτης. Μάλιστα προκαλεί μεγάλη εντύπωση στους πολίτες η ιλαροτραγική ανάρμοστη εκμετάλλευση του θέματος έγκρισης στο ΣΥΠΟΘΑ από στελέχη της περιφέρειας, αναρμόδιων και άσχετων με το ζήτημα.
Άλλωστε η Περιφέρεια Αττικής εκτίθεται ήδη σοβαρά με την μεγάλη αδιαφορία της για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης μέσω ΠΕΠ Αττικής για το ζήτημα του καταυλισμού των Ρομά, παρά την σημαντική συμμετοχή του Δήμου Χαλανδρίου και τις πολλές σχετικές ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ένα σοβαρό διαχρονικό ζήτημα που έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να λυθεί οριστικά και η Περιφέρεια οφείλει άμεσα επιτέλους να ασχοληθεί, εφόσον έχει την βούληση βέβαια.
Τα σημαντικά διαχρονικά ζητήματα του Χαλανδρίου απαιτούν σοβαρή αντιμετώπιση, σύνθεση ενεργειών και ομόφωνές αποφάσεις. Είναι ζητήματα που ταλαιπωρούν χιλιάδες συμπολίτες μας για δεκαετίες και η λύση τους θα έρθει από συνδυασμένες ενέργειες και ουσιαστική δράση.
Η δημοτική παράταξη μας, στα 2,5 έτη παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει συμβάλλει έμπρακτα και δυναμική στην άμεση προώθηση των ζητημάτων για την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο, όπως για παράδειγμα στην διαδικασία ανάρτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε άμεσα κάθε σχετική διαδικασία, και καλούμε σχετικά την Δημοτική Αρχή να επισπεύσει τις απαιτούμενες ενέργειες για να ολοκληρωθεί η ένταξη. Τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί και πρέπει άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίες νομοθέτησης  της πολεοδομικής μελέτης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στο ΣτΕ, ώστε μετά επιτέλους να εφαρμοστεί η πράξη εφαρμογής.
Η δημοτική παράταξη μας έχει το ζήτημα της ένταξης της περιοχής Ζώνη Δουκίσσης Πλακεντίας-Πεύκο Πολίτη ως 1η προτεραιότητα.  Τόσο για την δημοτική περίοδο που διανύουμε όσο και για την ερχόμενη δημοτική περίοδο που διεκδικούμε την Διοίκηση του Δήμου με μια αξιόπιστη, ουσιώδη εναλλακτική πρόταση λύσεων κοινής λογικής για τα μεγάλα ζητήματα, την αναβάθμιση της καθημερινότητας και τη διαχρονική αγάπη για το Χαλάνδρι.
Εκ μέρους «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2023»
Μάνος Κρανίδης
Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής “Χαλάνδρι-Ορίζοντας 2023”
Υποψήφιος Δήμαρχος

Share.

Comments are closed.