Χάρης Ρώμας: Αν εκλεγώ Δήμαρχος Χαλανδρίου θα σταματήσω την επαγγελματική μου πορεία

0

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου, Χάρης Ρώμας μίλησε στο «Secret» της εφημερίδας Παραπολιτικά και τον δημοσιογράφο Γιάννη Ξυνόπουλο και ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του ως δήμαρχος Χαλανδρίου, μάλιστα τόνισε ότι αυτό έφερε εξελίξεις στην καλλιτεχνική του πορεία.
Μια από αυτές ήταν ότι «κατέβασε» την παράσταση, που έκανε μεγάλη επιτυχία στη θεατρική Αθήνα, «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» και παράλληλα ετοιμάζει το τελευταίο του σίριαλ στην τηλεόραση, με τίτλο «Το πεφταστέρι».
Όμως εκτός από τα αφορώντα την υπ[οψηφι΄’οτητά του, ο κ. Ρώμας μίλησε στη και για τα τρέχοντα γεγονότα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι είναι σοκαριστικό το 2022 στην Ευρώπη και τη Δύση να γίνεται αυτή η ωμή επίθεση.
Οργή για την επίθεση στην Ουκρανία
«Ευτυχώς, βλέπω ότι υπάρχει αντίδραση και ότι αυτή η περιβόητη κοιμισμένη Ευρώπη ξυπνάει. Μπορεί να μην ξέρει ακόμη με ποιον τρόπο θα ομαδοποιηθεί αυτή η οργή, αλλά η οργή υπάρχει και τη βλέπω να ξυπνάει και με κάνει υπερήφανο. Για όλο αυτό που συμβαίνει εγώ προσωπικά ντρέπομαι και εξοργίζομαι, όμως βλέπω ότι είναι και πάρα πολλοί άλλοι μαζί μου. Η μεγάλη μερίδα του κόσμου είμαι σίγουρος ότι βλέπει αυτή τη στυγερή στάση του Πούτιν και την καταδικάζει απερίφραστα».

Το μεγαλύτερο μέρος της καλλιτεχνικής μου ενασχόλησης θα σταματήσει, αν εκλεγώ Δήμαρχος Χαλανδρίου στις επόμενες εκλογές
Τι γίνεται με τη δική του επαγγελματική πορεία; Είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την τέχνη του ηθοποιού-σεναριογράφου και σκηνοθέτη, για να ασχοληθεί αποκλειστικά με την πολιτική;
«Το μεγαλύτερο μέρος της καλλιτεχνικής μου ενασχόλησης θα σταματήσει, αν εκλεγώ δήμαρχος Χαλανδρίου στις επόμενες κάλπες. Καταλαβαίνω πως το να είσαι επικεφαλής μιας πολύ μεγάλης ομάδας, μιας πόλης ουσιαστικά, έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις και θέλω να ανταποκριθώ πλήρως σε αυτή τη μεγάλη ευθύνη που θα αναλάβω. ∆εν λέω ότι θα αποκλειστώ από την καλλιτεχνική μου ταυτότητα, γιατί καλλιτέχνης γεννήθηκα και καλλιτέχνης θα πεθάνω, και αυτό θα με συνοδεύει και στην πολιτική μου ζωή.
Πρώτα από όλα θεωρώ ότι ως πολιτικό θα με κάνει πιο συμπαθητικό η καλλιτεχνική μου ταυτότητα, γιατί θα είμαι πιο ευαίσθητος πολιτικός. Αλλά και στην περίπτωση που πάθω στέρηση, αποκομμένος από κάθε καλλιτεχνική μου ενασχόληση, θα κινούμαι πολύ επιλεκτικά. Το να παίξω στο θέατρο σε κάτι πολύ στοχευμένο, για κάποιους λίγους μήνες αν πρόκειται για μία μεγάλη θεατρική κρατική σκηνή, και ένα άλλου είδους ρεπερτόριο μπορεί να το κάνω. Αν πρόκειται για κάποιες παραστάσεις ένα καλοκαίρι να παίξω στην Επίδαυρο ή στο Ηρώδειο μπορεί να το κάνω. Ίσως αυτό σκέφτομαι μπορεί να με βοηθήσει να κάνω και τις καλύτερες εμφανίσεις της καλλιτεχνικής μου καριέρας τελικά.

H πρόταση του Alpha
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και η πρόταση του Alpha για remake κάποιων μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών, του παλιού αγαπημένου ελληνικού κινηματογράφου.
«Ήταν δυνατόν να μην δεχθώ να διασκεδάσω και να υποδυθώ τον θρυλικό “Μαυρογιαλούρο”; Με αυτόν τον τρόπο κλείνω το μάτι στον θεατή και εξορκίζω την κατάρα, του να γίνω στην αληθινή ζωή άλλος ένας επιβλαβής και αφελείς πολιτικός».
Πιστεύει ότι η προσωπικότητά του, που είναι διαποτισμένη από ένα καλλιτεχνικό φως, θα βοηθήσει τον δήμο να αποκτήσει καινούργια ώθηση σε ολόκληρο τον πολιτισμό της πόλης.
«Και όχι μόνο με την έννοια των παραστάσεων, που διάφοροι πολιτικοί αντίπαλοι θέλουν να μου προσάψουν ως μοναδική μου ενασχόληση ή ιδιαιτερότητα. Ούτε κατά διάνοια. Προτάσσω τον πολιτισμό, με πρώτο τον πολιτισμό της καθημερινότητας, που είναι τα σκουπίδια, η καθαρή πόλη, η φωτισμένη πόλη, η ασφαλής πόλη και η πόλη που σέβεται τον κάτοικο. Θέλω να ασχοληθώ με τον πολιτισμό των σχέσεων των κατοίκων και θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο ο δημότης να μη συμπεριφέρεται επιθετικά στους άλλους δημότες».

Βασίζομαι στους δημότες
Όσον αφορά την τελική έκβαση των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο ίδιος αισθάνεται ότι θα έχει μεγάλη νίκη και εξηγείται:

«Βασίζομαι ξεκάθαρα στους δημότες, στη μεγάλη μερίδα του κόσμου, που επί χρόνια ακολουθεί την τέχνη μου και τώρα είναι έτοιμοι να με στηρίξουν για το Χαλάνδρι. Άλλοι προσπαθούν να πάρουν στήριξη από κόμματα, γιατί φοβούνται ότι αυτή μπορεί να είναι η μοναδική που θα λάβουν.
Εγώ στράφηκα από την αρχή στην πλατιά μάζα, που γνωρίζει πόσο σοβαρά αντιμετωπίζω το καθετί με το οποίο καταπιάνομαι. Πιστεύω ότι ο περισσότερος κόσμος θέλει τον δήμο
χωρίς έντονο κομματικό πρόσημο. Αν και έχω ισχυρή πολιτική άποψη, ως δημοτικός άρχοντας δεν θα επέβαλλα ποτέ ένα Χαλάνδρι “γαλάζιο”, “κόκκινο” ή “πράσινο”, γιατί ξέρω απλώς ότι πρέπει να επιδιώξω να δημιουργήσω έναν δήμο πολύχρωμο και, κυρίως, φωτεινό».

Δύο βήματα μπροστά σε όλα
Τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα και καθόλου αόριστα. Όπου έχω πει τις ιδέες μου για τον Δήμο τις έχουν υποδεχτεί με μεγάλο ενθουσιασμό και νομίζω ότι θα θριαμβεύσουμε. Το όνειρο μου είναι ένας Δήμος πρότυπο σε όλα. Να είμαστε δύο βήματα μπροστά σε όλα. Όπως θαυμάζω τον Δημήτρη Παπαστεργίου που κατάφερε να κάνει έναν δήμο πρότυπο τα Τρίκαλα, θέλω και εγώ αυτό, και ακόμη περισσότερο.

Μετά από όσα προείπα φανταστείτε την έκπληξη και μέγιστη τιμή, όταν η κορυφή της πολιτικής πυραμίδας του τόπου μου εξέφρασε την διάθεση για απόλυτη στήριξη λέγοντας “αν και δεν είστε ο νεότερος υποψήφιος πιστεύουμε ότι εσείς πλέον αντιπροσωπεύετε το νέο στο Χαλάνδρι».

Share.

Comments are closed.