Το Χόλιγουντ κατακεραυνώνει τον Πούτιν: Οι διαμαρτυρίες, οι προσευχές και η άσεμνη χειρονομία της Μαντόνα

0

Παγκόσμια κατακραυγή έχει ξεσπάσει σε βάρος της Ρωσίας, με αφορμή την εισβολή της στην Ουκρανία με όλο και περισσότερους σταρ του Χόλιγουντ να εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον ουκρανικό λαό, μεταφέροντας ταυτόχρονα αντιπολεμικά μηνύματα σε όλο τον κόσμο.
Οι μεγαλύτεροι Celebrities του πλανήτη καταδικάζουν έντονα το γεγονός, κατακεραυνώνοντας τον Πούτιν.
Ο Σον Πεν στην Ουκρανία
Την αρχή έκανε ο Σον Πεν, ο οποίος όχι μόνο τάχθηκε υπέρ της Ουκρανίας αλλά ταξίδεψε στην χώρα από την πρώτη μέρα της εισβολής, για να δείξει σε όλο τον κόσμο όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα στο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει και χαρακτήρισε τη στρατηγική του Πούτιν ένα “βάρβαρο λάθος”.

“Είναι ήδη ένα βάναυσο λάθος με ραγισμένες ζωές και ραγισμένες καρδιές, και αν δεν υποχωρήσει, πιστεύω ότι ο Ρώσος πρόεδρος, ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει κάνει το πιο φρικτό λάθος σε βάρος ολόκληρης της ανθρωπότητας. Ο πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι και ο ουκρανικός λαός έχουν αναδειχθεί ως ιστορικά σύμβολα θάρρους και αρχής. Η Ουκρανία είναι η αιχμή του δόρατος για τη δημοκρατική αγκαλιά των ονείρων. Αν της επιτρέψουμε να πολεμήσει μόνη της, η ψυχή μας ως Αμερική έχει χαθεί”, ανέφερε ο Σον Πεν σε ανάρτηση στα social media.
Χθες, ο ίδιος ενημέρωσε ότι αποχωρούσε από την Ουκρανία μέσω των συνόρων με την Πολωνία, και μάλιστα ο ίδιος και οι συνεργάτες του έφυγαν με τα πόδια καθώς δεν μπορούσαν να πάρουν το αυτοκίνητό τους.


Η άσεμνη χειρονομία της Madonna
Η βασίλισσα της ποπ Μαντόνα, τάσσεται στο πλευρό της Ουκρανίας με μια ανάρτηση κόλαφος κατά του Πούτιν, όπου κάνει και μια “άσεμνη” χειρονομία εναντίον του.

Η διάσημη τραγουδίστρια δημοσίευσε ένα ρεμίξ του τραγουδιού της “Sorry”, εκφράζοντας την υποστήριξή της στην Ουκρανία.
“Ο Πούτιν έχει παραβιάσει κάθε συμφωνία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Πούτιν δεν έχει δικαίωμα να προσπαθήσει να διαγράψει την ύπαρξη της Ουκρανίας. Σε στηρίζουμε Πρόεδρε Ζελένσκι! Προσευχόμαστε για εσάς και τη χώρα σας. Δόξα στην Ουκρανία. Δόξα στους ήρωες”, γράφει στη λεζάντα, ενώ κάποια στιγμή στο βίντεο των 30 δευτερολέπτων φαίνεται μια εικόνα του δικτάτορα Αδόλφου Χίτλερ, η οποία μπερδεύεται στο πρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madonna (@madonna)


Η προσευχή της Αντζελίνα Τζολί
Η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ, διάσημη ηθοποιός και σκηνοθέτης Αντζελίνα Τζολί, καταδίκασε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως πολλοί από εσάς, προσεύχομαι για τους ανθρώπους στην Ουκρανία“, έγραψε η Τζολί σε ανάρτησή της στο Instagram και συνέχισε: “Μαζί με τους συναδέλφους μου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλιστεί η προστασία και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των εκτοπισμένων και των προσφύγων στην περιοχή. Έχουμε ήδη δει αναφορές για θύματα και ανθρώπους που άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν ασφάλεια. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τι θα συμβεί, αλλά η σημασία αυτού του συμβάντος – για τον λαό της Ουκρανίας και για το κράτος διεθνούς δικαίου – δεν μπορεί να παραλειφθεί”.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelina Jolie (@angelinajolie)


Οι προσευχές της Lady Gaga
Στο πλαίσιο της 28ης τελετής απονομής των βραβείων SAG πολλοί ήταν οι διάσημοι που θέλησαν να αναφερθούν στην κρίση που βιώνει για ακόμα μια φορά η ανθρωπότητα με τον πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης.
Μεταξύ αυτών και η Lady Gaga, η οποία μετά από μια βραδιά γεμάτη λαμπερά χαμόγελα έκανε μια ανάρτηση στο Instagram για να μιλήσει για την Ουκρανία.
“Η πραγματική ευχή μου για απόψε το βράδυ είναι πως μετά από δύο ώρες με συναδέλφους μου στα SAG Awards θα καταφέραμε να κάνουμε το κοινό να χαμογελάσει… Ο κόσμος διαρκώς μας δίνει πολλούς λόγους για να ΜΗΝ χαμογελάμε. Απόψε προσεύχομαι για την Ουκρανία και στέλνω χαμόγελα στις καρδιές όλων ελπίζοντας να είμαστε και πάλι πλήρεις”.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lady Gaga (@ladygaga)


Το μαντιλάκι του Μάικλ Ντάγκλας
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο βετεράνος σταρ του Χόλιγουντ Μάικλ Ντάγκλας εξέφρασε διακριτικά την αλληλεγγύη του στον ουκρανικό λαό. Γνωρίζοντας καλά ότι η εικόνα του θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο ο γνωστός ηθοποιός συνόδευσε το μαύρο του κοστούμι με ένα μαντίλι στο πέτο του στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michael Douglas (@michaelkirkdouglas)


“Δεν είναι για τους LA Rams. Αυτό είναι το χρώμα της ουκρανικής σημαίας”, είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στους δημοσιογράφους ο ηθοποιός.
Υπερήφανη για τον σύζυγό της, η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς έκανε μία ανάρτηση στο Instagram, εκφράζοντας και τη δική της συμπαράσταση στον λαό της Ουκρανίας.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones)


H πιο ενδιαφέρουσα στιγμή των βραβείων SAG ήταν όταν ο Μπράιαν Κοξ έλαβε το βραβείο του καλύτερου καστ σε δραματική σειρά για το Succession. Στον ευχαριστήριο λόγο του είπε και καταχειροκροτήθηκε:
Είναι πραγματικά απαίσιο αυτό που συμβαίνει. Και είναι ιδιαίτερα άσχημο για το πως επηρεάζει και άλλους ανθρώπους, ειδικά στο επάγγελμά μας. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ήταν κωμικός ηθοποιός. Ήταν ένας υπέροχος performer και πρέπει να τον σεβόμαστε που κατάφερε να γίνει πρόεδρος. Αλλά αυτό που πραγματικά με ενοχλεί είναι αυτό που συμβαίνει στη Ρωσία στους συνάδελφους ηθοποιούς και συγγραφείς. Τους έχουν πει ότι δεν μπορούν να πουν λέξη για την Ουκρανία υπό τον φόβο της κατηγορίας τους με προδοσία και πιστεύω αυτό είναι απαίσιο. Και πιστεύω ότι όλοι πρέπει να σταθούμε ενωμένοι και για αυτούς τους ανθρώπους, τους Ρώσους που δεν τους αρέσει αυτό που γίνεται, και ειδικά τους ηθοποιούς. Πρέπει να τους τιμάμε και να ελπίζουμε ότι θα μπορέσουν να φέρουν την αλλαγή, όπως πιστεύω ότι μπορούν”.
Πλήν του Μπράιαν Κοξ,  Κέβιν Κόστνερ, Έλεν Μίρεν, Ελ Φανινγκ είναι μερικοί από τους ηθοποιούς που μιλούν για την Ουκρανία στο παρακάτω βίντεο.
Χαβιέ Μπαρδέμ


Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ισπανός ηθοποιός Χαβιέρ Μπαρδέμ, συμμετείχε σε διαμαρτυρία έξω από τη ρωσική πρεσβεία στη Μαδρίτη.
“Είμαι εδώ για να διαδηλώσω και να καταδικάσω τις πολεμικές πράξεις της Ρωσίας και την εισβολή στην Ουκρανία”, δήλωσε ο Ισπανός ηθοποιός.


Μηνύματα στήριξης εχουν δημοσιεύσει στα social media και άλλοι επώνυμοι όπως η Μίλα Γιόβοβιτς, η Μιράντα Κέρ, η Κένταλ Τζένερ και ο Τζάστιν Μπίμπερ.

Share.

Comments are closed.