Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν στην Ευρωβουλή την οικονομική βοήθεια για την Ουκρανία

0

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απείχαν από την ψήφιση της πρότασης για  οικονομικής βοήθειας 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ουκρανία και επέλεξαν την αποχή, πριν από λίγες μόλις μέρες, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία απειλούσε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον αναλυτικό κατάλογο για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, οι ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Αρβανίτης, Πέτρος Κόκκαλης, Αλέξης Γεωργούλης και Έλενα Κουντουρά, απείχαν από την ψήφιση της πρότασης που είχε καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ωστόσο εγκρίθηκε από την Ολομέλεια με 598 ψήφους υπέρ.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αρβανίτης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που τήρησε τη γραμμή των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε θύτη και θύμα ακόμα και μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, που συνοδεύεται από βομβαρδισμούς αμάχων, ακόμη και μελών της ελληνικής ομογένειας.
Επίσης ο κ. Κούλογλου δικαιολογούσε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι σχεδιαζόταν ένταξή της στο ΝΑΤΟ και ότι «ο Πούτιν δεν μπορούσε να δεχτεί αυτό».
Νωρίτερα σήμερα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε πως αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ  «δεν θα έστελνε στην Ουκρανία στρατιωτικό υλικό, αλλά πολύ περισσότερο ανθρωπιστικό υλικό», υποστηρίζοντας πως η χώρα μας θα πρέπει να λειτουργήσει ως “γέφυρα”, ώστε να μην υπάρξει μια πόλωση μεγαλύτερη από αυτήν που είχαμε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
«Πρέπει να επισημάνουμε την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εντάξει τη Ρωσία σε ένα σύστημα ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας, κάτι που ήταν δυνατό την πρώτη δεκαετία αυτού του αιώνα», σημείωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο Mega.
Τέλος ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόταση της Κομισιόν καταψηφίστηκε από τους δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη και Λευτέρη – Νικολάου Αλαβάνο και από τον ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκο

Share.

Comments are closed.