Παναγιώτης Βάσιος: Οφείλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Ουκρανίας.

0

Με ανακοίνωσή του ο Επικεφαλής του συνδυασμού Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης”», Παναγιώτης Βάσιος, καλεί την δημοτική αρχή του Χαλανδρίου «να αναλάβει πρωτοβουλία, όπως έχουν κάνει και άλλοι δήμοι, σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, για συλλογή και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της Ουκρανίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Βάσιου
«Τις τελευταίες ημέρες ο πόλεμος εμφανίστηκε πάλι στην Ευρώπη. Ο λαός της Ουκρανίας δέχεται επίθεση, μέσα στην χώρα του, μέσα στο σπίτι του.
Χιλιάδες Ουκρανοί αναγκάζονται να αφήσουν τα σπίτια τους για να σωθούν, πολλοί περισσότεροι όμως επιλέγουν να μείνουν και να υπερασπιστούν την πατρίδα τους ενάντια σε ένα δυνατότερο αντίπαλο.
Στη δίνη του πολέμου βρίσκεται και η μεγάλη ελληνική παροικία της Ουκρανίας. Σχεδόν 100.000 Έλληνες αποτελούν την αναγνωρισμένη Ελληνική μειονότητα και διαβιούν κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης.
Ήδη η Ελληνική κοινότητα μετράει τους πρώτους νεκρούς και τραυματίες από τον πόλεμο αυτό. Χρέος μας είναι να σταθούμε δίπλα στους δοκιμαζόμενους Έλληνες της Ουκρανίας αλλά και δίπλα στους πολίτες της Ουκρανίας που δέχονται επίθεση από τις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Καλούμε την δημοτική αρχή της πόλης μας να αναλάβει πρωτοβουλία, όπως έχουν κάνει και άλλοι δήμοι, σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, για συλλογή και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της Ουκρανίας. Σίγουρα θα υπάρχει ανάγκη για ιατρικό υλικό, ρούχα, κουβέρτες και τρόφιμα και παιδικές τροφές κ.α
Παναγιώτης Βάσιος
Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου,
Επικεφαλής του συνδυασμού “Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης»

Share.

Comments are closed.