Ρηματική διακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών προς τη ρωσική πρεσβεία για τον θάνατο των 10 ομογενών

0

To ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε στην ρωσική πρεσβεία ρηματική διακοίνωση, σχετικά με τον θάνατο των 10 ομογενών στην περιοχή της Μαριούπολη της Ουκρανίας.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα, Andrey Maslov αναφορικά με τις αεροπορικές επιθέσεις στα χωριά Σαρτανά και Μπουγά.
Στη σχετική Ρηματική Διακοίνωση τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις ως άνω απρόκλητες στρατιωτικές επιθέσεις και καλεί την Ρωσία να σεβαστεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να σταματήσει τις επιθέσεις κατά του αμάχου πληθυσμού.
Επίσης, το Υπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής ομογένειας στα εδάφη της Ουκρανίας και επαναλαμβάνει την έκκληση του προς την Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία πραγματοποιεί επιθέσεις στην περιοχή, για σεβασμό των δικαιωμάτων τους και προστασία της ζωής τους.


Τι λέει η ρωσική πλευρά
Νωρίτερα πάντως, το η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση, με αφορμή τις κατηγορίες για τον θάνατο των 10 ομογενών στην Ουκρανία από ρωσικά πυρά. Έπειτα από τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με την οποία υπαίτιοι για τον θάνατο των ομογενών είναι ένα ναζιστικό ουκρανικό τάγμα που έκανε προβοκάτσια, η πρεσβεία ζητάει από όλους «να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner