Δέκα νεκροί άμαχοι Έλληνες ομογενείς μέχρι τώρα στη Μαριούπολη – Οργισμένη ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

0

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με μια οργισμένη ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι άλλοι τέσσερις Έλληνες ομογενείς έχασαν τη ζωή τους από ρωσικό βομβαρδισμό στην κωμόπολη Σαρτανά, στα περίχωρα της Μαριούπολης.
«Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες», αναφέρεται σε νέα ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών τις καταδικάζει απερίφραστα και καλεί «τη Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών».
Πρόκειται για καινούργια επίθεση στο χωριό Σαρτανά, με ακόμα τέσσερις ομογενείς νεκρούς. Συνολικά τα θύματα είναι 10 ομογενείς από τρεις επιθέσεις, δυο στο χωριό Σαρτανά και μία στο χωριό Μπουγάς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:
«Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες.
Τις καταδικάζουμε απερίφραστα.
Καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών
..»


Το tweet του Νίκου Δένδια για τον θάνατο των δύο ομογενών 
«Εκφράζουμε την οδύνη μας για τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά της Ουκρανίας, όπως και τον αποτροπιασμό μας για τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Share.

Comments are closed.