Απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης λέει ο Μητσοτάκης για τον θάνατο ομογενών – Προσευχηθείτε για εμάς λένε στη Μαριούπολη [Βίντεο]

0

Θλίψη και οργή προκαλεί η απαράδεκτη πράξη της ρωσικής επίθεσης σε αμάχους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον θάνατο 6 ομογενών στην Ουκρανία.
Επίσης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε συλλυπητήρια στου οικείους τους και τόνισε πως το Ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη της Ουκρανίας παραμένει ανοιχτό για την παροχή βοήθειας.
Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει:
«Ο θάνατος ομογενών μας, προκαλεί θλίψη και οργή για αυτή την απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης σε αμάχους. Συλλυπητήρια στους οικείους τους. Το Ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη παραμένει ανοιχτό για την παροχή βοήθειας».

ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ:  Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και καταδικάζουμε για μία ακόμη φορά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων
Με ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ εκφράζει  τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων Ομογενών στην Ουκρανία και καταδικάζει την εισβολή των ρώσικων στρατευμάτων.
«Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για τους θανάτους και τους τραυματισμούς Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία.
Καταδικάζουμε για μία ακόμη φορά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων που προκαλεί ανείπωτο πόνο σε άμαχο πληθυσμό και βυθίζει στην αστάθεια την ευρύτερη περιοχή

Ομογενής από τη Μαριούπολη: Προσευχηθείτε για εμάς… 
Κραυγή απόγνωσης
από την ομογένεια της Μαριούπολης μετά το θάνατο έξι ομογενών και τον τραυματισμό άλλων έξι από ρωσικούς βομβαρδισμούς στα χωριά Μπουγάς και Σαρτανά της Μαριούπολης. 

«Να προσεύχεστε για εμάς. Έρχονται από παντού (οι Ρώσοι) και η Ευρώπη σιωπά» ανέφερε συναισθηματικά φορτισμένη η Αθηνά Χατζήνοβα στον ΣΚΑΪ.
«(Η Μαριούπολη) βομβαρδίστηκε… Οι ρώσικοι πύραυλοι χτύπησαν σπίτια κατοίκων» τόνισε η κ. Χατζήνοβα και ζήτησε σκληρές κυρώσεις «στους Ρώσους τυράννους για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος που μας σκοτώνει». 
«Θέλετε να μας ακούτε να κλαίμε; Έχουν βομβαρδίσει τις γέφυρες δεν πηγαίνουν τα τρένα. Δεν έχουν ρεύμα από χθες στο Σαρτανά δεν έχουν ρεύμα στα κινητά τους» δήλωσε. 
«Είμαστε στην άλλη άκρη της Ουκρανίας από τα Δυτικά σύνορα, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Για να φτάσουμε τα δυτικά σύνορα χρειαζόμαστε 30 ώρες με τρένο» τόνισε, εξηγώντας ότι η διαφυγή από την πρώτη γραμμή είναι αδύνατη. 
«Ακούω μόνο βομβαρδισμούς από ανατολικά δεν βλέπω τίποτα είναι σκοτάδι έξω» πρόσθεσε η Αθηνά Χατζήνοβα. 

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΙ με την ελληνίδα ομογενή από τη Μαριούπολη να λέει: «Ελληνίδα ομογενής: «Προσευχηθείτε για εμάς»

Share.

Comments are closed.