Αμπράμοβιτς: Αποχωρεί από την Τσέλσι – «Αφήνω την Τσέλσι στους ανθρώπους της»

0

Με προσωπική του δήλωση στην ιστοσελίδα της Τσέλσι, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη διοίκηση της ομάδας, παραχωρώντας τη διαχείρισή και την εποπτεία του συλλόγου στους ανθρώπους του φιλανθρωπικού ιδρύματος της ομάδας.
Η απόφαση αυτή ελήφθη στη σκιά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και των «πιέσεων» από τη βρετανική κυβέρνηση, προς αυτόν.
Ο επί 19 έτη ιδιοκτήτης των Λονδρέζων βρισκόταν στο επίκεντρο της κριτικής εν μέσω της ρωσικής επιχείρησης λόγω του ρόλου του ως ενεργού και βασικού χρηματοδότη του Βλάντιμιρ Πούτιν εδώ και χρόνια, ενώ μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία και οι ίδιοι οι οπαδοί της Τσέλσι ζήτησαν κατά πλεοψηφία την απομάκρυνσή του από τα διοικητικά όσο διαρκεί ο πόλεμος.
Η απόφαση φέρεται να έχει προσωρινό χαρακτήρα και να είναι περισσότερο συμβολική για να αποφορτίσει την πίεση από το κλαμπ, με την επίσημη Τσέλσι να παίρνει θέση ξεκαθαρίζοντας πως ο σύλλογος δεν τίθεται προς πώληση και πως ο Αμπράμοβιτς εξακολουθεί να είναι ο ιδιοκτήτης του συλλόγου.
Πάντως η χρηματιστηριακή αξία της ομάδας ανερχόταν στα 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ, πριν φυσικά ο Ρώσος ολιγάρχης απομακρυνθεί προσωρινά.

Share.

Comments are closed.