ΚΤΕΛ: Τέλος για το σταθμό του Κηφισού – Πότε θα είναι έτοιμος ο νέος στον Ελαιώνα

0

Δρομολογούνται οι απαραίτητες διαδικασίες για τη μεταφορά των σταθμών ΚΤΕΛ του Κηφισού και των Λιοσίων κάτω υπό την ίδια στέγη, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στον Ελαιώνα, ένα ζήτημα για το οποίο είχαμε αναφερθεί και πάλι το 2016 αλλά και το 2018
«Μπαίνει στις ράγες» το πλάνο της μεταφοράς του υπερκορεσμένου σταθμού ΚΤΕΛ του Κηφισού σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στον Ελαιώνα, όπως διαβεβαίωσε σε ομιλία του στη ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Ο Υφυπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι μέσα στο 2022 το έργο θα έχει δημοπρατηθεί για να πάρει σειρά το στάδιο υλοποίησης των σχεδίων εκπόνησης του έργου.
Αυτό αναμένεται να διαρκέσει 16 μήνες μετά από την έκδοση της σχετικής πολεοδομικής άδειας κατασκευής του κτηρίου. Ο προϋπολογισμός εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 100 εκατ. ευρώ.
Ο Υφυπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι το νέο ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα θα αποτελέσει ένα σημαντικό έργο για την Αττική, μιας και εκεί θα συγκεντρωθεί το σύνολο των υπεραστικών υπεραστικών λεωφορειακών γραμμών ΚΤΕΛ της χώρας, καθώς και των διεθνών γραμμών.
Ανέφερε, επίσης, ότι πρόκειται για ένα έργο δημόσιου συμφέροντος, ιδιαίτερα σύνθετο, με πολλούς φορείς να έχουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή.  
Το έργο χαρακτηρίζεται ως «ώριμο» δεδομένου ότι έχει εκπονηθεί η χρηματοοικονομική μελέτη. Παράλληλα, έχει υποβληθεί και η η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου και έχει διαβιβαστεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της διαβούλευσης.
Οι νέες εγκαταστάσεις θα χωρίζονται στο κύριο τμήμα που θα περιλαμβάνει τα εθνικά υπεραστικά λεωφορεία, τα λεωφορεία διεθνών μεταφορών, τις αφετηρίες/στάσεις των αστικών λεωφορείων, χώρους ταξί, χώρους στάθμευσης ΙΧ, και αφετηρίες Λεωφορείων ΚΤΕΛ Δυτικής Αττικής (Μεταφορά της υφιστάμενης αφετηρίας από το Θησείο.
Επιπροσθέτως, θα υπάρξουν και βοηθητικοί χώροι όπως: Αίθουσα αναμονής επιβατών, Εκδοτήρια, Αποθήκες αποσκευών, Χώροι για τις διοικητικές υπηρεσίες, Πρατήριο καυσίμων λεωφορείων και Συνεργείο λεωφορείων.

Share.

Comments are closed.