Νίκος Μπαρμπούνης: Η διάνοιξη της Κύμης να είναι επωφελής για το Ηράκλειο

0

Την Τρίτη (22/2/2022), ημέρα δημοπράτησης του έργου διάνοιξης της Λεωφόρου Κύμης επέλεξαν κάτοικοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε μια συμβολική διαμαρτυρία και πορεία επί της οδού Πλαπούτα. Μια προσπάθεια να ασκηθούν πιέσεις προς το Υπουργείο Μεταφορών και το κεντρικό κράτος, ώστε η υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου να προσφέρει αντισταθμιστικά οφέλη στην πόλη του Ηρακλείου.
Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο Υποψήφιος Δήμαρχος, Νίκος Μπαρμπούνης αλλά και μέλη της νέας Δημοτικής Παράταξης, το σύνολο των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης κάτοικοι και δημότες, προκειμένου να ακουστούν οι διεκδικήσεις τους. Τα αιτήματα είναι: 

  • Να κατασκευαστεί σκεπαστή σήραγγα σε όλο το κομμάτι Μετσόβου – Καλπακίου- Σινώπης
  • Να είναι επίσης σκεπαστή η σήραγγα της Λεωφόρου Κύμης από την οδό Πλαπούτα και να κατασκευαστούν επί των δυο σκεπάστρων αθλητικοί χώροι και χώροι πρασίνου.
  • Να σκεπαστεί το ανοιχτό τμήμα της Αττικής Οδού που διέρχεται από το Ηράκλειο ως αντισταθμιστικό έργο.

«Στόχος των συγκεντρώσεων είναι πρωτίστως να ενημερωθεί ο κόσμος. Αρχικά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας. Μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο μπορεί να συμβάλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και της πόλης μας.
Για να έχουμε όμως τα βέλτιστα αποτελέσματα και να μην οδηγηθούμε σε νέες περιπέτειες διχοτόμησης του Ηρακλείου, θα πρέπει να υπάρξουν δεσμεύσεις, όχι μόνο στα λόγια και στις υποσχέσεις, ότι θα υπάρξει μέριμνα από τον ανάδοχο του έργου για ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Και τι εννοούμε. Θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι μιλάμε για μια κατοικημένη περιοχή, η οποία είναι ήδη επιβαρυμένη από την κυκλοφοριακή κίνηση.
Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε οι κάτοικοι του Ηρακλείου να μην χρειάζεται να φτάσουμε σε γειτονικούς Δήμους για να διασχίσουμε τη Λεωφόρο Κύμης και να επισκεφτούν το σπίτι του γείτονα που μένει στην απέναντι πλευρά του δρόμου.
Επιπλέον, με δεδομένη την αύξηση των διερχόμενων αυτοκινήτων από την πόλη μας ζητάμε ως αντισταθμιστικό όφελος τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, τα οποία από τη μια θα συμβάλουν στην απορρόφηση των ρύπων δημιουργώντας πνεύμονες πρασίνου απόλυτα απαραίτητους, από την άλλη θα αλλάξουν την εικόνα του Ηρακλείου.
Στις διεκδικήσεις μας αυτές δεν αρκούν οι επιστολές και οι «επίσημες» επισκέψεις. Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες να υλοποιηθούν όσα ζητάμε θα πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να υψώσουμε τη φωνή μας και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ αυτά που ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!
», δήλωσε ο Νίκος Μπαρμπούνης.

Share.

Comments are closed.