Σάλος για το ηχητικό ντοκουμέντο Βγενόπουλου που “καίει” τη Θάνου – Στον Άρειο Πάγο εξετάζουν αν θα ανοίξει εκ νέου ο φάκελος

0

Ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό και δικαστικό σκηνικό προκαλεί η βόμβα του iefimerida.gr και τα όσα ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο του 2016 όπου ο μακαρίτης Ανδρέας Βγενόπουλος καταγγέλλει στην επιχειρηματία ΔΠ ότι εκβιάστηκε από την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο δικαστήριο εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει εκ νέου τον φάκελο της υπόθεσης μετά το άγνωστο ως σήμερα ηχητικό ντοκουμέντο .
Υπενθυμίζεται πως ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, μετά τις δημόσιες καταγγελίες του το 2016, η οποία είχε αρχειοθετηθεί μέσα σε πέντε ημέρες, χωρίς να κληθεί κανένας μάρτυρας.
Ο επιχειρηματίας είχε ηχογραφήσει τη συνομιλία που είχε στο γραφείο του με την επιχειρηματία Δ.Μ., έμπιστη φίλη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, η οποία ήταν η αγγελιοφόρος των μηνυμάτων.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η Δ.Μ. παραδέχεται ότι μετέφερε στον Α. Βγενόπουλο αίτημα της Θάνου να δώσει χρήματα («βιβλία» της αναφέρονται, δηλαδή χρήματα μέσα σε ένα βιβλίο) τα οποία θα πήγαιναν απευθείας στην τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ενώ ο γιος της, κατά τη Δ.Μ., θα είχε τον ρόλο του εισπράκτορα. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας είχε αποκαλύψει ότι του ζητήθηκε μέγεθος «βιβλιοθήκης».
Από την πλευρά της η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, με δήλωσή της, κάνει λόγο για «κατασκευασμένη» και «άθλια» συκοφαντία σε βάρος της.

Η δήλωση της Βασιλικής Θάνου
«Η απάντηση στο εύλογο ερώτημα που γεννάται σε όλους, για ποιο λόγο τώρα και μετά πάροδο έξη (6) χρόνων), κάποιοι θυμήθηκαν να “αναμασήσουν” την κατασκευασμένη σε βάρος μου άθλια συκοφαντία από τον τότε ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Ανδρ. Βγενόπουλο, είναι η εξής:
Σε περίοδο που ο κόσμος αγωνιά για το πώς θα πληρώσει το ρεύμα, το πετρέλαιο, τη βενζίνη και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, που οι τιμές τους ανεβαίνουν καθημερινά, κάποιοι, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα σοβαρά καθημερινά τους προβλήματα, εμπλέκοντας το όνομά μου σε υπόθεση διαφθοράς. Και ταυτόχρονα να δικαιολογηθούν έτσι, και στο εσωτερικό και στα Ευρωπαϊκά Όργανα, όπου τα πρόσωπα αυτά είναι πολύ εκτεθειμένα, εξ αιτίας των ποινικών διώξεων σε βάρος των Εισαγγελέων και των δημοσιογράφων, που ερευνούσαν τη διαφθορά στην υπόθεση Novartis και στη Λίστα Λαγκάρτ.
Προφανώς, δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι κατά τη διάρκεια της τεσσαρακονταετούς υπηρεσίας μου στη Δικαιοσύνη, ήμουν από εκείνους που δεν δέχθηκαν ποτέ να συγκαλύψουν τη διαφθορά.
Επιφυλάσσομαι για την άμεση άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου, εναντίων όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος μου, οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από το 2016
».

Νέα Δημοκρατία: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο
Το αποκαλυπτικό ντοκουμέντο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ που καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει για τα όσα ακούγεται να λέει ο Ανδρέας Βγενόπουλος και στα οποία εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί.

«Τα όσα συγκλονιστικά ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο που σήμερα ήλθε στη δημοσιότητα, αποκαλύπτουν ένα σκοτεινό κύκλωμα στον χώρο της Δικαιοσύνης, το οποίο λειτουργούσε σε συνέργεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Εκβιασμοί, μεσολαβήσεις, “βιβλιοθήκες”, χρηματισμοί και διώξεις ακέραιων δικαστών που δεν υπηρετούσαν τα σχέδια τους, συνθέτουν ένα θλιβερό παρασκήνιο σε υποθέσεις μείζονος οικονομικού ενδιαφέροντος που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.
Και μάλιστα στις υποθέσεις αυτές φέρεται να εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Φαίνεται όμως ότι αυτή ήταν η “κανονικότητα” της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και των παραδικαστικών κυκλωμάτων που μεγαλούργησαν με την ανοχή του κ. Τσίπρα είτε  στοχοποιώντας πολιτικούς αντιπάλους είτε εκβιάζοντας επιχειρηματίες για εκκρεμείς υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν.
Γνώριζε ο  κ. Τσίπρας τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα για τη δράση της εκλεκτής του Κας Θάνου που επί πρωθυπουργίας του έγινε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και νομική του σύμβουλος, για να την διορίσει τελικά Πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού;
Τον απασχόλησε ποτέ, όταν την τοποθετούσε σε υψηλές θέσεις, ότι επί της Προεδρίας της Κας Θάνου η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας σε βάρος της για εκβίαση, αρχειοθετήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καν να ληφθούν καταθέσεις μαρτύρων που είχαν προταθεί;
Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις».

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Αποκρουστικές λεπτομέρειες για πρόσωπα πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα
Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση:

«Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναδεικνύουν -με αποκρουστικές λεπτομέρειες– ότι πρόσωπα που βρίσκονταν πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, συμμετείχαν σε ένα ολόκληρο δίκτυο εκβιασμών και υπόγειων συναλλαγών με επιχειρηματικά συμφέροντα.
Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην ανάγκη να υπάρξει άμεση και σε βάθος διερεύνηση από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Να πέσει άπλετο φως σε μια σκοτεινή υπόθεση που εξακολουθεί ως σήμερα να υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς της Πολιτείας.
Είναι ζήτημα Διαφάνειας και Δημοκρατίας

Ανδρέας Λοβέρδος για το ηχητικό Βγενόπουλου: Ακούει και φρίττει κάθε δημοκράτης
Με ανάρτηση στο twitter σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος το ρεπορτάζ του iefimerida για το ηχητικό Βγενόπουλου.

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ παραθέτει αποσπάσματα από το βιβλίο του «Απόπειρα Δολοφονίας», το οποίο, όπως αναφέρει, έγραψε χωρίς τότε να διαθέτει στοιχεία τόσο ανατριχιαστικά όσα αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας.
«Ακούει και φρίττει κάθε δημοκράτης πολίτης. Από το βιβλίο μου ”Απόπειρα Δολοφονίας”, χωρίς τότε να διαθέτω στοιχεία τόσο ανατριχιαστικά όσα αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας για Βγενόπουλο-Παραδικαστικό στο iefimerida. Έγραφα έχοντας υπ’ όψιν τις υποθέσεις Μιωνή & Novartis».

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπερισπασμός, τα στοιχεία έχουν εξεταστεί από το 2016
Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια αμήχανη ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε με μεγάλη καθυστέρηση, μίλησε για αντιπερισπασμό, για στοιχεία που έχουν εξεταστεί από το 2016 και καλεί το iefimerida αν έχει οποιοδήποτε νέο στοιχείο να το δώσει στη Δικαιοσύνη.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε, για άλλη μια φορά, στο «καθεστώς Μητσοτάκη», το οποίο όσο «θα βλέπει τον κλοιό να σφίγγει τόσο θα επιλέγει πυροτεχνήματα και αντιπερισπασμούς, μήπως και ξεφύγει η δημόσια συζήτηση από την ακρίβεια, τη λεηλασία στο δημόσιο με τα 7 δισ. απευθείας αναθέσεων, την οργή των πολιτών και τις καταγγελίες ακόμη και γαλάζιων ευρωβουλευτών για τις διώξεις δικαστών και δημοσιογράφων, που μας συγκρίνουν με την Ουγγαρία του Όρμπαν».
«Όσες κασέτες και να ανασύρει από το συρτάρι του το καθεστώς Μητσοτάκη, ας γνωρίζει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης για αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα;», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε λέξη για όσα αποκαλύπτονται για εκβιασμούς
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε λέξη για την «ταμπακιέρα» και αυτό επισήμανε σε δεύτερη ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία:

«Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει να πει ΜΙΑ λέξη για την ουσία όσων συνταρακτικών αποκαλύπτονται στην επίμαχη συνομιλία! Ούτε μια λέξη, για τους εκβιασμούς, τις  “βιβλιοθήκες” τους χρηματισμούς που περιγράφονται! Ίσως για τον  ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά να αποτελούσαν “κανονικότητα” επί των ημερών του, με βάση όσα έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας. Αντί να απαντήσει, επιτίθεται στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό. Με αυτό τον τρόπο δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει πλήρως την κα Θάνου, τον κ. Παπαγγελόπουλο και τις πρακτικές τους κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Eυάγγελος Βενιζέλος: Η χώρα σώθηκε θεσμικά στο παρά πέντε την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με δήλωσή του αναφέρει ότι την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε «συναγωνισμός κυκλωμάτων» αλλά και ότι «η χώρα σώθηκε θεσμικά στο παρά πέντε», ενώ χαρακτηρίζει την αποκάλυψη ως μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία.
Αναλυτικά η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου:
«Χρειάστηκε μεγάλος και επίμονος αγώνας για να αντέξει η Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου τη λαίλαπα της περιόδου 2015-2019. Φαίνεται ότι δεν υπήρχε κανένας φραγμός. Αντίθετα, φαίνεται ότι υπήρχε συναγωνισμός κυκλωμάτων.
Από την αποκάλυψη της συνομιλίας αυτής – αποκάλυψη που συνιστά μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία αλλά και δημόσιο καθήκον – προκύπτει, μεταξύ πολλών άλλων, ότι τους απασχολούσε η πολιτική μου αντίδραση και κριτική.
Ευχαριστώ για τα εύσημα και λυπάμαι για το βάθος της δοκιμασίας της Δικαιοσύνης. Η χώρα σώθηκε θεσμικά στο παρά πέντε».

Άδωνις Γεωργιάδης: Εδώ περιγράφεται ένα κανονικό παραδικαστικό κύκλωμα
«Αυτό είναι δυνατόν να περάσει έτσι, σαν να μη συμβαίνει τίποτα;» διερωτήθηκε, σε ανάρτησή του, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και σχολίασε: «Εδώ περιγράφεται ένα κανονικό παραδικαστικό κύκλωμα».

Share.

Comments are closed.