Ο τ. δήμαρχος Χαλανδρίου Γ. Κουράσης για το Σίμο Ρούσσο: Ξαναχτύπησε πάλι ο Δήμαρχος των media και των fake – news.

0

O τ. δήμαρχος Χαλανδρίου με την παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση», Γ. Κουράσης, με ανακοίνωσή του τονίζει ότι ο νυν δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος «προσπαθεί με τη συνήθη αλαζονεία και επιθετικότητα να πάρει πόντους επικοινωνιακά στο μηδαμινό έργο του, αλλά και να πλήξει συκοφαντώντας τους πρώην δημάρχους και τις δημοτικές παρατάξεις» αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ξαναχτύπησε πάλι ο δήμαρχος των media και των fake news».
Απαντώντας στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ο κ. Κουράσης σημειώνει ότι ο κ. Ρούσσος «επαίρεται για τα δύο και μοναδικά αντιπλημμυρικά έργα που έκανε στα οκτώ χρόνια θητείας του» και τον κατηγορεί «για τις δικές του (πραγματικές όμως), λυσσαλέες αντιδράσεις, όταν ήταν στην Αντιπολίτευση του Δήμου. Για κάθε μικρό ή μεγάλο, ακόμα και απολύτως αναγκαίο αντιπλημμυρικό έργο που ωρίμαζε ή υλοποιούσε  η Διοίκηση Κουράση»
Τέλος, ο κ. Κουράσης συμβουλεύει τον δήμαρχο Χαλανδρίου: «Τελείωσε με αξιοπρέπεια μια μέτρια δημαρχιακή θητεία στον Δήμο μας. Με σεβασμό και ειλικρίνεια. Έτσι και αλλιώς, νέος άνεμος φυσάει στον Δήμο μας φρέσκος και ελπιδοφόρος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κουράση
«“Πλημμύρα Αμνησίας” για τον κ. Ρούσσο
Ξαναχτύπησε πάλι ο Δήμαρχος των media και των fake – news.

Με τη συνήθη αλαζονεία του και επιθετικότητά του προσπαθεί, ως συνήθως, να πάρει πόντους επικοινωνιακά, στο μηδαμινό έργο του (8ετίας πλέον) αλλά και να πλήξει συκοφαντώντας τους πρώην Δημάρχους και τις δημοτικές παρατάξεις.  
Με το νέο του «άρθρο» λοιπόν, «αντιπλημμυρική προστασία 1.800.000 τμ» (αλήθεια που τα βρήκε;) επαίρεται για τα δύο (2) και μοναδικά αντιπλημμυρικά έργα που έκανε στα 8 χρόνια σχεδόν θητείας του.
Παράλληλα κατηγορεί (εμμονικά πλέον) τον Κουράση (συν τον Θωμά) για «λυσσαλέα προσπάθεια ματαίωσης των έργων αυτών»!
Επειδή φαίνεται ο απερχόμενος Δήμαρχος, στον απόηχο της κατακραυγής για το βατερλό του, στην διαχείριση του πρόσφατου χιονιά, αλλά και των πλημμυρισμένων δρόμων που πνίγουν τα υπόλοιπα εκατομμύρια τμ (κατά τη δική του μονάδα μέτρησης) του Δήμου μας, σε κάθε βροχόπτωση, παθαίνει κρίσεις αμνησίας, να του θυμίσουμε κάποια πραγματικά γεγονότα.
Φρεσκάροντας τη μνήμη του,  για τις δικές του (πραγματικές όμως), λυσσαλέες αντιδράσεις, όταν ήταν στην Αντιπολίτευση του Δήμου. Για κάθε μικρό ή μεγάλο, ακόμα και απολύτως αναγκαίο αντιπλημμυρικό έργο που ωρίμαζε ή υλοποιούσε  η Διοίκηση Κουράση.
Γεγονός 1ο   Για το αντιπλημμυρικό έργο του 2020 – 2021 που ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά υπερψήφισε η παράταξη Κουράση, τόσο το Δ.Σ. όσο και στην Ο.Ε. (αριθμ. Αποφάσεων 698/19, 67/20, 696/20)
Γεγονός 2ο   Το αντιπλημμυρικό έργο του 2017 – 2019 που ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ  (που τώρα βρίζει ο Ρούσσος) και το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην διαγωνιστική διαδικασία με την κατακύρωση στον 15ο μειοδότη του διαγωνισμού με πρόσθετο κόστος 800.000 € για τον έλληνα φορολογούμενο ΠΡΟΦΑΝΩΣ η παράταξη Κουράση καταψήφισε και κατήγγειλε δημόσια.
Γιατί απλά δεν ήθελε να είναι συνένοχος.
Να θυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος και εισηγητής της Επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ήλεγξε, την διαδικασία, κατά τον  προσυμβατικό έλεγχο ήταν αντίθετος στην νομιμοποίηση της με την κατακύρωση του διαγωνισμού. Τελικά η έγκριση δόθηκε μετά από (ένα) ολόκληρο χρόνο,  βάσει νομιμοφανών επιχειρημάτων που ανετράπησαν πλήρως και πανηγυρικά κατά την εκτέλεση του έργου. 
Και μιλάμε για ένα έργο που φέρνει εξ’ ολοκλήρου την σφραγίδα Κουράση.
Αφού η παράταξή του ωρίμασε το έργο και το πρόσφερε στο πιάτο στην Διοίκηση Ρούσσου. Επικαιροποιώντας μεταξύ άλλων την υδραυλική μελέτη του 1968, με μεγάλη προσπάθεια και αγώνα (βλέπε αποφάσεις του  ΔΣ 48/2013 και 90/2013).
Η ατυχία ήταν ότι τότε, η Διοίκηση Κουράση ούτε φιλική Κυβέρνηση είχε (!) ούτε αντικειμενική Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει το έργο.
Για να δούμε όμως ΄Εργα και Ημέρες Ρούσσου ως Αντιπολίτευση στα ανάλογα αντιπλημμυρικά και όχι μόνο έργα.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Θέμα Δ.Σ. «΄Εργο αύξησης της παροχετευτικότητας ρέματος Χαλανδρίου….
Αριθμ. απόφασης 387/2011
ΚΑΤΑ:  Σ. Ρούσσος (με λυσσαλέα αντίδραση στο Δ.Σ.)
Θυμίζουμε ότι το έργο έγινε αμέσως μετά την μεγάλη πλημμύρα στον Συνοικισμό.
Θέμα Δ.Σ. «Κατασκευή αγωγού όμβριων» ΑΜ/35/07 αριθμ. απόφασης 18/2012
ΚΑΤΑ:  Σ. Ρούσσος (με ανάλογη αντίδραση στο Δ.Σ.)
Θέμα Δ.Σ. 48/13 έγκριση και παραλαβή της μελέτης «τοπογραφικές και υψομετρικές μελέτες για το έργο κατασκευής αγωγών ομβρίων υδάτων στον Δήμο Χαλανδρίου
Αυτά είναι μερικά από τα «έργα» και τις «ημέρες» του Ρούσσου ως Αντιπολίτευση που βεβαίως δεν ψήφιζε απολύτων τίποτα με μηδενική και απαξιωτική συμπεριφορά
Θα συμβουλέψουμε τον κ. Ρούσσο
΄Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός
«Μη ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσομπάνη» κρίνοντας «εξ’ ιδίων τα αλλότρια».
Τελείωσε με αξιοπρέπεια, μια μέτρια Δημαρχιακή θητεία στο Δήμο μας. Με σεβασμό και ειλικρίνεια.»
Έτσι και αλλιώς, νέος άνεμος φυσάει στο Δήμο μας φρέσκος και ελπιδοφόρος

Share.

Comments are closed.