ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Εκπαιδευτική εξόρμηση του Κινήματος Αλλαγής στην Πάτρα

0

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, πολιτική, εκπαιδευτική εξόρμηση του Κινήματος Αλλαγής με την Τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Χαρά Κεφαλίδου και τον Γραμματέα του Τομέα κ. Νίκο Τσούλια, σε συνεργασία με τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας κ. Γιώργο Αθανασόπουλο. 
Η αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστο Μπούρα και τον Αντιπρύτανη κ. Παναγιώτη Δημόπουλο και ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα του πανεπιστημίου και ιδιαίτερα για το οξύ πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών, για τις πρωτοβουλίες και τις καινοτομίες, για το άνοιγμα του πανεπιστημίου στην κοινωνία και την παραγωγή. Εκτέθηκαν οι θέσεις του κόμματός μας για τα μείζονα ζητήματα των πανεπιστημίων. 

Παρόμοια συνάντηση έγινε και με τον Πρύτανη κ. Οδυσσέα – Ιωάννη Ζώρα και τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Αν. Καθηγητή Γεώργιο Σκρουμπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Ενημερωθήκαμε για το πρωτοποριακό και συνεχώς αναπτυσσόμενο επιστημονικό και ερευνητικό πρόγραμμά του ΕΑΠ. Και εδώ αποφασίστηκε η σε μόνιμη βάση αλληλοενημέρωση για τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες των δύο πλευρών. 
Έγινε επίσκεψη στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αχαΐας Χρυσόστομο, με τον οποίο συζητήσαμε θέματα Παιδείας και το μείζον ζήτημα των εμβολιασμών, στο οποίο όλοι είμαστε υπέρμαχοι και απόλυτοι υποστηρικτές. 
Ακολούθησε συνδιάσκεψη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας, με τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Κ. Γιαννόπουλο και τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Α. Σταυρογιαννόπουλο και Α. Ζέρβα αντίστοιχα.
Η συζήτηση εστιάστηκε στο θέμα των κτιριακών υποδομών, στη μείωση του αριθμού των μαθητών στα σχολεία – λόγω του δημογραφικού προβλήματος – στα μαθησιακά κενά, την ψυχική και ψυχολογική επιβάρυνση των παιδιών λόγω της πανδημίας, στα πολλαπλά προβλήματα των εκπαιδευτικών και στις σοβαρές ελλείψεις των ψηφιακών υποδομών. Καταθέσαμε τις προτάσεις του κόμματός μας σε γενική εκδοχή (περιεχόμενο σχολείου, πολιτιστική και παιδαγωγική ενίσχυση, ανισότητες, Εθνικό Απολυτήριο κλπ). 
Η εξόρμηση συνεχίστηκε με μαζική συγκέντρωση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία παρουσιάστηκαν οι θέσεις του κόμματός μας και αναπτύχθηκε πλούσιος και δημιουργικός διάλογος. Στη συνέχεια δόθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 
Τέλος, ακολούθησε η εκδήλωση για το πανεπιστήμιο με μεγάλη, για αυτή την περίοδο, μαζική συμμετοχή φοιτητών και νέων. Εισηγητές ήταν η Τομεάρχης Χαρά Κεφαλίδου, με θέμα «Η παιδεία μπροστά στις προκλήσεις της εποχής μετά την πανδημία» και ο καθηγητής του Φαρμακευτικού Τμήματος κ. Κώστας Αυγουστάκης με θέμα «Προτάσεις μεταρρύθμισης του Ελληνικού Πανεπιστημίου». Η εκδήλωση έκλεισε με πολιτική τοποθέτηση του Γραμματέα του Τομέα Παιδείας και με αρκετές παρεμβάσεις των φοιτητών. 
Η μαζικότατη και ενεργητική συμμετοχή των νέων ήταν και η μεγάλη ευχάριστη έκπληξη, συμμετοχή που διαμορφώνει μια νέα δυναμική του Κινήματος Αλλαγής στην εκπαίδευση.

Share.

Comments are closed.