Σάλος από το χυδαίο άρθρο Καρτερού με χυδαίες ύβρεις κατά Μητσοτάκη

0

Η χυδαία και αγοραία έκφραση κατά του πρωθυπουργού, που κυκλοφορεί κυρίως στο βούρκο του διαδικτύου και την οποία ο Θανάσης Καρτερός συμπεριέλαβε στο άρθρο του στην Αυγή με τίτλο «Επί προσωπικού και παίρνω την ευθύνη», δίνει μια γεύση μέχρι ποιου σημείου μπορεί να φτάσουν τα «λουλούδια» που ανθίζουν στον κήπο του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τσίπρα και τα οποία είναι αποδεκτά από αυτόν. «Λουλούδια» που μπορεί να είναι δηλητηριώδη, άρα και επικίνδυνα, ακόμα και για αυτόν που τα καλλιεργεί.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Παύλος Πουλάκης έσπευσε αμέσσως να δώσει συγχαρητήρια στον κ. Καρτερό για τις ύβρεις που εκτόξευσε κατά του πολιτικού του αντιπάλου, τον οποίο μάλλον και οι δυο αντιμετωπίζουν ως «θανάσιμο» εχθρό.

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καρτερός παρεκτρέπεται και αντιμετωπίζει τον πολιτικό του αντίπαλο με λεξιλόγιο χουλιγκάνου.
Τον Ιανουάριο του 2019 αποκαλούσε τον πρωθυπουργό «Συμμορίτη που θρονιάστηκε στο Μαξίμου, ενώ δεν έχει κανένα ISO εθνικής διακυβέρνησης».
Τον Ιούλιο του ’21 ο κ. Καρτερός έγραφε για ««σαπουνόπερα της οικογένειας Μητσοτάκη» και με χυδαίες εκφράσεις έβαζε στο στόχαστρό του τόσο την σύζυγό του πρωθυπουργού όσο και τον γιο του Κωνσταντίνο, σχολιάζοντας την σχέση του με την τενίστρια Μαρία Σάκκαρη, αλλά και δικαιολογώντας τα όσα είχαν ειπωθεί από το βούρκο το Διαδικτύου εκείνο το διάστημα γράφοντας επί λέξη:
«Ας μην παριστάνουν τώρα τα θύματα κουτσομπολιού, σεξισμού και σαρκασμών. Άμα εσύ ο ίδιος ρίχνεις τα παιδιά σου στην αρένα. Άμα κάνεις μελό αντάξιο της Μάρθας Βούρτση τη στράτευση του διαδόχου. Άμα σε κάθε ευκαιρία εκθέτεις εν δήμω τα εν οίκω. Άμα φιγουράρεις συνεχώς με τα συγγενολόγια μέχρι πεθεράς, μην κλαψουρίζεις ύστερα γιατί κάποιοι τα βάζουν και με τον άμαχο πληθυσμό».
Πριν από λίγες μέρες αποκαλούσε τον πρωθυπουργό «μπάρμαν του Μαξίμου» που πρέπει «να τον πιάσουμε από τον γιακά για να εξηγηθεί με εμάς».
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καρτερός την περίοδο που ήταν διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε στηρίξει τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Σωτήρη Καψώχα που είχε παρομοιάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με θεωρητικό του ιταλικού φασισμού.
Έγραφε τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Twitter ο κ. Καρτερός, πως ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ είπε αλήθειες και σημείωνε ότι η ΝΔ καθοδηγείται από μια πυξίδα εμπάθειας, μικρότητας, και ανοησίας.
Όμως δεν έχει μπει μόνο ο πρωθυπουργός στο στόχαστρο του. Κατά καιρούς έχει χαρακτηρίσει τον Αδωνι Γεωργιάδη «χοιροβοσκό γεμάτο λάσπη», πολλά από τα κείμενα του έχουν εμφυλιοπολεμική λογική, ενώ αίσθηση είχε προκαλέσει ο χαρακτηρισμός «σοΔΟΜιστές» για όσους εργάζονται στα μέσα του τέως Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Τα κεφαλαία ΔΟΜ παραπέμπουν στο αρκτικόλεκτο «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη» που κατά καιρούς χρησιμοποιεί ο αρθρογράφος.
Είναι ο ίδιος που σε άλλο άρθρο του- απάντηση στο Γιάννη Πρετεντέρη, υπερηφανευόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που έκλεισε το Mega, το οποίο τώρα είναι ανοιχτό και πάει και πολύ καλά.
Πάντως, επειδή όλοι έχουν την ιστορία τους στον ελληνικό Τύπο και κάποιοι τα θυμόμαστε πολύ καλά, αυτό που ακολουθεί τον κ. Καρτερό από τα χρόνια του Ριζοσπάστη, είναι η τότε προσπάθειά του να υποβαθμίσει το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ, καθώς η εφημερίδα έκανε λόγο τότε για «αντισοβιετικό νέφος» και για υστερική εκστρατεία του Λευκού Οίκου κατά της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία, όπως έγραφε η εφημερίδα, «δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ», όμως η ιστορία απέδειξε το ακριβώς αντίθετο.

Είναι κρίμα και δεν τιμά το χώρο του ΣΥΡΖΑ – ΠΣ, αλλά ούτε και την ιστορική εφημερίδα ΑΥΓΗ να υπάρχουν στις σελίδες του τέτοια κείμενα σαν το παρακάτω: «Μητσοτάκη, GFY. Ξέρεις εσύ, λόγω Κολάμπια. Και σύντροφοι και φίλοι προδότες, τιμή μας και καμάρι μας. Όταν κάτι τέτοιοι μας χαρακτηρίζουν όπως μας χαρακτηρίζουν, είναι παράσημο. Α σιχτίρ πια!»
Σημείωση: GFY είναι τα αρχικά της χυδαίας αγγλική έκφρασης «Go F*ck Yourself»

Share.

Comments are closed.