Νίκος Ανδρουλάκης: Η προστασία των Ελληνικών συνόρων είναι και Ευρωπαϊκή Υπόθεση – Το Συμβούλιο να αποφασίσει την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

0

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με παρέμβασή του στη συζήτηση των ετήσιων Εκθέσεων για με την εφαρμογή της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής, Πολιτικής Ασφαλείας και Άμυνας, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τοποθετήθηκε και σχετικά με το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα που ενέκρινε χθες η Βουλή των Ελλήνων.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση:
«Η περιφρούρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας είναι βασική μας προτεραιότητα. Για αυτό σήμερα η Ελληνική Βουλή, ενέκρινε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα υψηλού κόστους με τη Γαλλική κυβέρνηση.
Το 2022, η Ελλάδα έχει τις υψηλότερες αμυντικές δαπάνες στην Ένωση. Είναι όμως αδιανόητο, τη στιγμή που ο Ελληνικός λαός με κόπους και θυσίες χρηματοδοτεί αυτά τα προγράμματα, να υπάρχουν Ευρωπαϊκά κράτη, τα οποία συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία, ενισχύοντας τις διεκδικήσεις της.
Είναι ζήτημα αλληλεγγύης, το Συμβούλιο να αποφασίσει την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, όπως ψηφίσαμε πριν ένα χρόνο στο Κοινοβούλιο.
Η απουσία μιας πραγματικά Ευρωπαϊκής, κοινής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας, επιβαρύνει δυσθεώρητα την Ελλάδα, με ευθύνες που θα έπρεπε να αναλάβουμε όλοι μαζί. Δαπανώντας πόρους που θα μπορούσαμε και να εξοικονομήσουμε, για να χρησιμοποιήσουμε σε άλλους τομείς της οικονομίας και ιδιαίτερα στη βελτίωση του κοινωνικού μας κράτους.
Η προστασία των Ελληνικών συνόρων, δεν είναι μόνο Ελληνική υπόθεση. Είναι και Ευρωπαϊκή. Πρωτοβουλίες όπως η PESCO και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας, πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, αν θέλουμε να έχουμε σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή

Η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη σε βίντεο

Share.

Comments are closed.