O Χάρης Ρώμας για «Πεύκο Πολίτη»: Το πρόβλημα «Πεύκο Πολίτη», μετά από 50 χρόνια, έκανε ένα βήμα προς την οριστική του λύση

0

Σήμερα έγινε ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση λύσης, σε ένα πρόβλημα που χρονίζει για δεκαετίες -και αφορά στην ένταξη της περιοχής «Πεύκο Πολίτη» στο Χαλάνδρι, στο σχέδιο πόλης. Αφορά μια περιοχή συνολικής έκτασης περίπου 1.300 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται στον αστικό ιστό Χαλανδρίου, ανάμεσα στους τέσσερις σταθμούς του Μετρό (Νομισματοκοπείο, Αγ. Παρασκευή, Χαλάνδρι, Δουκίσσης Πλακεντίας).
Το θέμα αυτό λοιπόν εισήχθη προς συζήτηση, την ερχόμενη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, σε εμβόλιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο  Χάρης Ρώμας, Τομεάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής και, κατά δήλωσή του, δημότης Χαλανδρίου προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Σήμερα είμαι ιδιαίτερα περήφανος καθώς το πρόβλημα “Πεύκο Πολίτη” που βασανίζει τα τελευταία 50 χρόνια, χιλιάδες κατοίκους του Δήμου Χαλανδρίου, με μικροϊδιοκτησίες στην περιοχή αυτή, προχώρησε ένα ακόμη βήμα προς το Φως, δηλαδή προς την οριστική του επίλυση, μετά από καθημερινό αγώνα που δίνει η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, καταφέραμε να μπει το θέμα προς συζήτηση, σε εμβόλιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Τις προηγούμενες ημέρες, κάποιες αναρτήσεις λοιδορούσαν την Περιφέρεια Αττικής γράφοντας πως το ΣΥΠΟΘΑ δεν ενέταξε το φλέγον αυτό θέμα στην ημερήσια διάταξη της τακτικής του συνεδρίασης, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου.
Και είχαν δίκιο. Γιατί το ενέταξε τελικά τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου!!!
Καταφέραμε δηλαδή να το εντάξουμε μια μέρα νωρίτερα, με τη μορφή του κατεπείγοντος.
Ο αγώνας συνεχίζεται αμείωτος. Μέχρι να ενταχθεί η περιοχή στο σχέδιο πόλεως, υπάρχει ακόμη δρόμος.
Όσοι μιλούν για προεκλογικούς εντυπωσιασμούς, ας σκεφτούν καλύτερα ότι το αποτέλεσμα των ενεργειών μας είναι προς όφελος των δημοτών και αυτό μετράει μόνο, τελικά!
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ
»

Share.

Comments are closed.