H Α’ Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Αθήνας συμπαρίσταται στους απεργούς της COSCO

0

Οι εκπαιδευτικοί της Α’ ΕΛΜΕ Αθήνας – δευτεροβάθμιοι – ενώνουν τη φωνή τους με τους απεργούς της COSCO και καταγγέλλουν το «όργιο τρομοκρατίας και καταστολής» της εργοδοσίας της  COSCO και της κυβέρνησης.
Επιπλέον τονίζουν ότι η κυβέρνηση έχει πρώτη προτεραιότητα την υπεράσπιση των συμφερόντων και των κερδών της εργοδοσίας και «το λεγόμενο επιτελικό κράτος είναι ικανό και ταχύτατο όταν πρόκειται να δράσει για την υπεράσπισή τους».

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Αθήνας
«ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ COSCO
H A΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία και η κυβέρνηση από το πρωί της περασμένης Δευτέρας ενάντια στους απεργούς λιμενεργάτες της COSCO. Η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Λιμάνι για να στηρίξουν το μονοπώλιο της COSCO έρχεται μετά από απόφαση του δικαστηρίου που σε εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη έβγαλε για άλλη μια φορά την απεργία παράνομη. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση έχει πρώτη προτεραιότητα την υπεράσπιση των συμφερόντων και των κερδών της εργοδοσίας και ότι το λεγόμενο επιτελικό κράτος είναι ικανό και ταχύτατο όταν πρόκειται να δράσει για την υπεράσπισή τους.
Η μαζική και μαχητική παρουσία των εργατών στην COSCO επέβαλε να πραγματοποιηθεί η απεργία κανονικά. Η απαγόρευση και η τρομοκρατία ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ. 
Ο νόμος Χατζηδάκη έσπασε ξανά στην πράξη.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους απεργούς της COSCO. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει ! Η αλληλεγγύη είναι πιο ισχυρό όπλο από τις δυνάμεις καταστολής. Να σταματήσουν άμεσα όλες οι προσπάθειες κρατικής καταστολής της απεργίας. Nα ικανοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματά τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για  επαναπρόσληψη
των απολυμένων συμβασιούχων

Share.

Comments are closed.