Τελικά δεν θα γίνουν παρελάσεις και καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα

0

Για τρίτη χρονιά η πόλη της Πάτρας θα γιορτάσει το καρναβάλι χωρίς παρελάσεις, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης.
Πριν λίγες μέρες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Πελετίδης είχε στείλει επιστολή στον υπουργό Υγείας, ενώ τις τελευταίες ημέρες, τόσο οι δείκτες της πανδημίας όσο και οι αναλύσεις στα λύματα της πόλης έδειξαν πως δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις με μαζικές συγκεντρώσεις ανθρώπων.
«Η πανδημία μας στερεί τη δυνατότητα να έχουμε το Καρναβάλι όπως το θέλαμε. Οι εκδηλώσεις θα είναι πάλι διαφορετικές. Δεν θα γίνουν δηλαδή οι παρελάσεις» είπε χαρακτηριστικά. Kαι πρόσθεσε: «Με την επιστολή μας μάς απάντησαν από την κυβέρνηση όχι με απόλυτο τρόπο, αλλά ουσιαστικά μας έδωσαν την κατεύθυνση» και όπως εκτίμησε «η ζυγαριά γέρνει στο ότι δεν θα γίνουν παρελάσεις».
Ο κ. Πελετίδης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανέφερε επίσης πως τη Δευτέρα θα σταλεί στην κυβέρνηση ένας πλήρης κατάλογος με  εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί ώστε να λάβουν απαντήσεις για το αν μπορεί ο Δήμος να τις υλοποιήσει. Επομένως το ποιές ακριβώς εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, θα αποσαφηνιστεί την ερχόμενη Τετάρτη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πάτρας.
Να τονισθεί ότι σύμφωνα με το Επιμελητήριο της Πάτρας, μόνο τον πρώτο χρόνο αναβολής των εκδηλώσεων υπήρξε απώλεια εσόδων της τάξης των 30 εκατ. ευρώ. Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο καθένας, πόσο μεγάλη ζημιά υφίσταται η πόλη των Πατρών, για Τρίτη συνεχομένη χρονιά.

Share.

Comments are closed.