Σάκης Παπαδόπουλος – ΣΥΡΙΖΑ: Ο βουλευτής που άδειασε το κόμμα του για τη Novartis και μετά ανακοίνωσε ότι… δεν το εννοούσε

0

Η αρχειοθέτηση από την δικαιοσύνη της δικογραφίας του Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση Novartis προκάλεσε χθες ξανά μεγάλη ταραχή στο ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησε ένα βουλευτή του σε μια θεαματική κωλοτούμπα, προκειμένου να γλιτώσει την διαγραφή του, με τον φιλικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ Τύπο να κάνει λόγο για εξευτελισμό.
Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη το μεσημέρι, η ώρα ήταν 15:30 όταν ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, ζήτησε εκτός καταλόγου τον λόγο για να μιλήσει και όταν ανέβηκε στο βήμα άρχισε να ρίχνει βόμβες για την υπόθεση Novartis, δικαιώνοντας τον Aδωνι Γεωργιάδη για τα όσα λέει ως προς την διφορούμενη στάση που κρατά o ΣΥΡΙΖΑ για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του.
Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος: «Θέλω να δηλώσω στη Βουλή ότι είμαστε αναγκασμένοι να αποδεχθούμε το πόρισμα της απόφασης της Δικαιοσύνης για τις υποθέσεις που αφορούν τον ποινικό χαρακτήρα ευθυνών πρώην Υπουργών, γιατί ακόμα και με όσες αμφισβητήσεις υπάρχουν ακόμη δεν μπορούμε να το αρνηθούμε
Η παραπάνω φράση, στην ουσία, ήταν μια έμμεση απάντηση στον Παύλο Πολάκη που πριν από λίγες μέρες απειλούσε τον κ. Γεωργιάδη ότι «οι υποθέσεις όπως μπαίνουν στο αρχείο έτσι και βγαίνουν» , αλλά και ως απόσταση από την επίσκεψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο.
Όμως ο κ. Παπαδόπουλος δεν έμεινε μόνο εκεί αλλά μίλησε και για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα, οι υποθέσεις των οποίων αρχειοθετήθηκαν λέγοντας ότι στο πόρισμα που κατέθεσε η επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε ενοχοποιητικά στοιχεία για τους κυρίους Βενιζέλο, Κουτρουμάνη, Στουρνάρα, Πικραμένο, Σαμαρά, Λυκουρέντζο, και Σαλμά.
Έστω και αν μέχρι να γίνουν οι αρχειοθετήσεις, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης» και ο φιλικά προσκείμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ Τύπος κατηγορούσε τον πρώην πρωθυπουργό ότι πήρε λεφτά με τροχήλατες βαλίτσες στο Μαξίμου υιοθετώντας άκριτα τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων.
Ο κ. Παπαδόπουλος λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του και αφού επανέλαβε ότι σέβεται την απόφαση της δικαιοσύνης για την αρχειοθέτηση των υποθέσεων Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου, ευχήθηκε και στον Ανδρέα Λοβέρδο να αθωωθεί από το δικαστήριο για το ποινικό μέρος της υπόθεσης υπερκοστολόγησης των φαρμάκων της Novartis.
Η ομιλία του κ. Παπαδόπουλου έγινε ευμενώς δεκτή από τον υπουργό υγείας Θάνο Πλεύρη με θετικά σχόλια για τις παραδοχές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ . Όμως το ακριβώς αντίθετο κλίμα επικράτησε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τον τόνο έδωσε το site documentonews.gr το οποίο σε κείμενο του χαρακτήρισε τον κ. Παπαδόπουλο ως «συνήθη ύποπτο που κάνει γραφικές και άστοχες δηλώσεις» θυμίζοντας ότι είχε σπάσει και το εμπάργκο που είχε επιβάλει ο Αλέξης Τσίπρας για την παρουσία των βουλευτών του κόμματος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Μάλιστα το κείμενο ανέφερε πως «σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr η τοποθέτηση Παπαδόπουλου προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό στην Κουμουνδούρου και αρμόδια κοινοβουλευτικά στελέχη του ζήτησαν να ανασκευάσει, γιατί αλλιώς η διαγραφή του είναι μονόδρομος».
Στο όλο θέμα παρενέβη προσωπικά και ο Κώστας Βαξεβάνης με tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στο οποίο μιλούσε για εξευτελισμό από την πλευρά του κ. Παπαδόπουλου του αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Novartis.
«Η παραμονή του Σ. Παπαδόπουλου στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ευτέλισε τον αγώνα του κόμματός του για το σκάνδαλο Novartis, δικαιώνει όποιον στη ΝΔ πιστεύει πως μπορεί να ορίζει την ατζέντα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιστρατεύοντας από τη γελοιότητα ως το ενοχοποιητικό ψέμα».


Τρεις ώρες μετά, στις 6:30 το απόγευμα, ο κ. Παπαδόπουλος υπό την πίεση των γεγονότων αναγκάστηκε σε οπισθοχωρήσει σε διορθωτική δήλωση, αναφέροντας πως οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν.
Αλλά και πάλι στην διορθωτική του δήλωση επανέλαβε ότι σέβεται την απόφαση της δικαιοσύνης για την αρχειοθέτηση των υποθέσων Αβραμόπουλου και Γεωργιάδη, προσθέτοντας ωστόσο πως «παρά την αρχειοθέτηση τα ερωτηματικά συνεχίζουν να υπάρχουν και ορθώς η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζήτησε να δοθεί στην δημοσιότητα το πόρισμά της Δικαιοσύνης».
Το εκπληκτικό είναι ότι για να καλοπιάσει τους επικριτές του, ο κ. Παπαδόπουλος προσέθεσε στη δεύτερη δήλωση του κάτι που δεν είχε πει ποτέ από το βήμα της Βουλής. «Ζήτησα από τον Άδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει συγνώμη από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για όσα απαράδεκτα είπε ότι θα την καθίσει στο σκαμνί».
Την αλλαγή στάσης Παπαδοπούλου το Documento την είδε ως νίκη του και θέλοντας να τον ταπεινώσει έγραψε πως ρεζιλεύτηκε.

Share.

Comments are closed.