Διαπαραταξιακή Επιτροπή για την ασφάλεια των σχολείων στο Ηράκλειο – Υπερψηφίστηκε η Πρόταση Μπαρμπούνη

0

Στη προχθεσινή (2/2) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής με θέμα συζήτησης την ασφάλεια των σχολικών κτηρίων σύσσωμη η αντιπολίτευση ψήφισε υπέρ της πρότασης του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου δημάρχου Νίκου Μπαρμπούνη, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του.
Συγκεκριμένα ο κ. Μπαρμπούνης είχε προτείνει τη δημιουργία Διαπαραταξιακής Επιτροπής με τη συμμετοχή παράλληλα εκπροσώπων από την Τεχνική Υπηρεσία, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και το Σύλλογο Διδασκόντων, η οποία θα έχει την ευθύνη να παρακολουθεί όλες τις ενέργειες που αφορούν την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων. Όλες οι δημοτικές παρατάξεις ψήφισαν θετικά, ενώ θετική υπήρξε και η ανταπόκριση των γονέων.
«Μόνη παραφωνία η σθεναρή άρνηση του Δημάρχου να σεβαστεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να μην συμμετάσχει εκπρόσωπος της Διοίκησης στην Επιτροπή. Επιπλέον ο κύριος Δήμαρχος «απαγόρευσε» ουσιαστικά τη συμμετοχή εκπροσώπου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Από την άλλη υπήρξε διαβεβαίωση προς το σώμα ότι θα παρέχονται όλες οι πληροφορίες των ενεργειών που προγραμματίζονται.» αναφέρει ο κ Μπαρμπούνης.
«Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να τηρήσει τις δημόσιες δεσμεύσεις της και να παρέχει όλες τις πληροφορίες προς την Επιτροπή. Από την πλευρά μας χωρίς καμιά διάθεση να πυροδοτήσουμε παραπάνω το ήδη τεταμένο κλίμα και σεβόμενοι την αγωνία των γονιών αλλά και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των πολλαπλών προβλημάτων που καταγράφονται στα σχολεία της πόλης μας, όπως και διατυπώθηκαν και στη χθεσινή συνεδρίαση από τους ίδιους τους γονείς και τους καθηγητές, δηλώνουμε ικανοποιημένοι για τη συγκρότηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής. Δεσμευόμαστε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στη δυνατόν συντομότερη επίλυση τα Φεβρουαρίου ων προβλημάτων. Στόχος μας είναι τα παιδιά μας να φοιτούν σε ασφαλή και σύγχρονα κτίρια, όπως τους αξίζει», δήλωσε χαρακτηριστικό ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος  Μπαρμπούνης.

Share.

Comments are closed.