Categories: Κοινωνία

Επιθέσεις με γκαζάκια στα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του προέδρου των ειδικών φρουρών [βίντεο]

Στόχος αγνώστων έγιναν τα ξημερώματα τα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του συνδικαλιστή της αστυνομίας Βασίλη Ντούμα σε Αργυρούπολη και Κυψέλη.
Συγκεκριμένα, τα σπίτια έγιναν στόχος ταυτόχρονης επίθεσης με γκαζάκια, περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα.
Από τις εκρήξεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στις πόρτες και των δύο σπιτιών.

Καμπουράκης: Είχα λάβει πριν καιρό απειλητικά email
«Αν δεν είχα αυτή την θωρακισμένη βαριά πόρτα ασφαλείας θα είχε μπει μέσα όλο. Μένει η πεθερά μου στο ισόγειο, που δεν είναι εδώ τώρα, αν ήταν εδώ θα είχαμε ιστορίες» ανέφερε μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» με τους Δημήτρη Οικονόμου & Μαρία Αναστασοπούλου. «Οι κίνδυνοι του επαγγέλματος, πού να πάει το μυαλό; Καταρχήν είναι έκπληξη, λες θα καούν οι άνθρωποί μου» είπε και περιέγραψε τον άνθρωπο πίσω από τα γκαζάκια. «Ένας ήταν, φορούσε μαύρο σκούφο, μάσκα ιατρική, αλλά διακρίνονται κάποια χαρακτηριστικά, είχε και μούσι. Αν περνούσε κάποιος από εδώ, θα είχε καεί», τόνισε,

Ο δημοσιογράφος είχε δεχτεί απειλές και πέρσι. Τότε η Αστυνομία του είχε προτείνει να έχει αστυνομική φρουρά. «Πριν κανένα χρόνο είχα απειλητικά μέιλ, είχε επικοινωνήσει η Αστυνομία να μου πει αν θέλω αστυνομική συνοδεία, μάλιστα μου είχαν εγκρίνει έναν αστυνομικό και είπα δεν θέλω, δεν νιώθω καλά να έχω έναν άνθρωπο να είναι η σκιά μου. Τώρα θα το ξανασκεφτώ, το επάγγελμα έχει κινδύνους. Να μη μιλώ επειδή μου έκαψαν την πόρτα;» αναρωτήθηκε.

Ντούμας: Θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν ζωές
Για την επίθεση με γκαζάκια που δέχθηκε στην πολυκατοικία όπου διαμένει μίλησε στην τηλεόραση του OPEN TV και την εκπομπή «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» με τους Άκη Παυλόπουλο & Ευλαμπία Ρέβη, ο Εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας.

Περιγράφοντας το περιστατικό, είπε ότι γύρω στις 2 και μισή τα ξημερώματα έσκασε ένας εμπρηστικός μηχανισμός που συνοδευόταν από μικρό εκρηκτικό μηχανισμό και προκλήθηκε φωτιά.
«Κατεβήκαμε και ήδη ένας ένοικος έσβηνε τις φωτιές μέχρι να έρθει η πυροσβεστική υπηρεσία», συμπλήρωσε.
Όπως επισήμανε ο κ. Ντούμας, στην δεν είχε προειδοποιήσεις, ενώ για τα κίνητρα εκτίμησε ότι πιθανότατα είναι ο δημόσιος λόγος του και η δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας.
«Και στις δυο περιπτώσεις τέθηκαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» σχολίασε και για την ταυτόχρονη επίθεση που δέχθηκε στο σπίτι του ο Δημήτρης Καμπουράκης.
Για τις ζημιές, ανέφερε ότι η εικόνα της εισόδου της πολυκατοικίας του είναι χειρότερη από αυτή που προβλήθηκε από το σπίτι του δημοσιογράφου.
Και κατέληξε ο κ. Ντούμας λέγοντας ότι «οι τρομοκρατικές ενέργειες είναι ο, τι χειρότερο μπορεί να προκύψει. Δεν μπορείς να προσδιορίσεις τον κίνδυνο και να λάβεις μέτρα»

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Δημήτρη Καμπουράκη, στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΙ, για την επίθεση με γκαζάκια που δέχτηκε στο σπίτι του

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Βασίλη Ντούμα στην εκπομπή «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» του OPEN TV, για την επίθεση με γκαζάκια που δέχτηκε στο σπίτι του

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Xάρης Δούκας*: Καλύτερη Συνεργασία, Καλύτερο Μέλλον

Ως δήμαρχος της Αθήνας, τους τελευταίους μήνες είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με δημάρχους πολλών…

2 ώρες ago

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Εκδήλωση για τον απολογισμό 1 έτους κοινοβουλευτικού έργου για την Ανατολική Αττική

Ο Βουλευτής Ανατολική Αττικής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, «επιμένοντας σταθερά στην πεποίθηση ότι η λογοδοσία, η συνεργασία…

3 ώρες ago

Στέφανος Παραστατίδης*: Μια βαλκανική χώρα στην Ευρώπη ή μια ευρωπαϊκή χώρα στα Βαλκάνια;

Γράφω από τα Τίρανα, όπου βρίσκομαι συμμετέχοντας σε αποστολή του ελληνικού Κοινοβουλίου (ΚΣ ΟΣΕΠ). Διαβάζω…

3 ώρες ago

Χαλάνδρι: Εκδήλωση για τα 160 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων Χαλανδρίου και ο Σύλλογος Επτανησίων Αγίας Παρασκευής «Τα Ιόνια» σας προσκαλούν την…

5 ώρες ago

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Να στηριχτεί η εκπαίδευση στο Καστελλόριζο και στις «ανάλογες»  περιοχές

Το Καστελλόριζο και όλες οι περιοχές, που βρίσκονται σε δύσκολη «διασύνδεση» με τα αστικά κέντρα…

19 ώρες ago

Politico: Tο κλίμα πόλωσης στη Σλοβακία οδήγησε στην απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού Φίτσο

Το αμερικανικό περιοδικό Politico με ανάλυσή του επιχειρεί να αναδείξει τα αίτια που οδήγησαν στην…

19 ώρες ago