Ηράκλειο Αττικής: Σύσταση Διαδημοτικής Επιτροπής και Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού για ασφαλή σχολεία προτείνει ο Νίκος Μπαρμπούνης*

0

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο Αττικής με κύριο θέμα τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων για την ασφάλεια των σχολικών κτηρίων του Δήμου.
Μετά από επίμονες εισηγήσεις τόσο του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου και Υποψήφιου Δημάρχου, κ. Νίκου Μπαρμπούνη, του συνόλου των δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης αλλά και τις έντονες διαμαρτυρίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου, της διαμαρτυρίας – κατάληψης των μαθητών και της γενικότερης ανησυχίας που υπάρχει στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας του Ηρακλείου έρχεται επιτέλους το θέμα των σχολείων στο Δημοτικό Συμβούλιο.
«Η κατάρρευση του στεγάστρου σε αίθουσα του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου αποκάλυψε την επικινδυνότητα των σχολικών κτιρίων και την άμεση ανάγκη ελέγχου και επισκευών των σχολείων, ώστε αυτά να είναι ασφαλή για τους μαθητές, τους καθηγητές και τους εργαζομένους. Μετά την ανάδειξη του τόσο σοβαρού αυτού θέματος προβήκαμε σε δημόσια επιστολή προς όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, το Δήμαρχο αλλά και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων με τις προτάσεις μας» σημειώνει ο Υποψήφιος Δήμαρχος, Νίκος Μπαρμπούνης.
Οι προτάσεις της Δημοτικής Παράταξης του κ. Μπαρμπούνη είναι:

  • Σύσταση Διαδημοτικής Επιτροπής με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, των Συλλόγων Διδασκόντων αλλά και Στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας ώστε να ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτίρια με κριτήρια προτεραιότητας την παλαιότητα και εμφανείς ζημιές που χρήζουν άμεσων επισκευών.
  • Εκπόνηση Μελέτης Στατικής Επάρκειας στη βόρεια πτέρυγα του 1Ου Γυμνασίου Ηρακλείου.
  • Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου και ψήφιση δαπάνης υλοποίησης της Μελέτης Στατικής Επάρκειας.
  • Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και ψήφιση δαπάνης κόστους επισκευών.
  • Τοποθέτηση προσωρινών αιθουσών στέγασης των τμημάτων του 1ου Γυμνασίου έως ότου ολοκληρωθεί η Μελέτη Στατικής Επάρκειας στο 1ο Γυμνάσιο και μέχρι το πέρας των απαιτούμενων επισκευών.
  • Χρηματοδότηση από το ταμείο του Δήμου αλλά και μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης δεν θα πρέπει να είναι ένα ακόμα Συμβούλιο δημιουργίας εντυπώσεων και υποσχέσεων. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις άμεσα εκτελεστέες. Σε αυτή τη συνεδρίαση θα φανεί ποιος μπορεί να διοικήσει και ποιος είναι ικανός να διασφαλίσει τα αυτονόητα για την πόλη μας», τονίζει ο κ. Μπαρμπούνης.

* Ο Νίκος Μπαρμπούνης είναι δημοτικός Σύμβουλος & Υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής

Share.

Comments are closed.