Categories: Πολιτική

Τόνια Αντωνίου – ΚΙΝΑΛ: Ψηφίζουμε την πρόταση μομφής επειδή δεν στηρίζουμε μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει παταγωδώς [Βίντεο]

«Ψηφίζουμε την πρόταση μομφής επειδή δεν στηρίζουμε μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλες τις κρίσεις που έχει διαχειριστεί και δεν έχει καταφέρει να τηρήσει τις στοιχειώδεις δεσμεύσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό» ανέφερε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Τόνια Αντωνίου και πρόσθεσε «αξιοποιήσουμε αυτή την κοινοβουλευτική διαδικασία ως ευκαιρία για να ακουστούν οι θέσεις και οι προτάσεις μας».
Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως «οι πολίτες παρακολουθούν άναυδοι ένα θέατρο του παραλόγου βλέποντας τις δύο πολιτικές δυνάμεις που έχουν διαχειριστεί τις τύχες της χώρας τα τελευταία χρόνια, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα συναγωνισμό μεταξύ τους για το ποιος απέτυχε περισσότερο».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «το επιτελικό της κράτος έχει καταρρεύσει, οι άριστοι έχουν αποδειχθεί ανίκανοι και οι πολίτες μετρούν ήδη πολλές επαναλαμβανόμενες συγγνώμες από πλευράς του πρωθυπουργού».
Επικεντρώθηκες στον τομέα της πολιτικής προστασίας, λέγοντας πως «δεν έχετε ούτε σχέδιο, ούτε στρατηγική» και πρόσθεσε πως εμείς δίνουμε έμφαση στην πρόληψη, για την οποία δεν προβλέπεται τίποτα στο δικό σας πλαίσιο και αποδείχθηκε στην πράξη. Στην ουσιαστική ενίσχυση του νέου Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, που σήμερα είναι ένα αδειανό πουκάμισο χωρίς πόρους και αρμοδιότητες ενώ χρειάζεται να τεθούν και στόχοι ανθεκτικότητας του κράτους ώστε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να μην τίθενται εκτός λειτουργίας οι κεντρικές αρτηρίες της Αττικής και της χώρας, η ηλεκτροδότηση και τα αεροδρόμια. Χρειάζεται αναβάθμιση της Πυροσβεστικής. Σχέδιο πολιτικής προστασίας με ξεκάθαρες διαδικασίες, χωρίς επικαλύψεις αρμοδιοτήτων. Προμήθεια των αναγκαίων επιχειρησιακών μέσων στη διάθεση των υπηρεσιών που σηκώνουν το βάρος της πολιτικής προστασίας.

Δείτε σε βίντεο αποσπάσματα από την ομιλία μου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Δήμος Αθηναίων: Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά σε σαρωτικές αλλαγές στη δημοτική αστυνομία, σε συνέχεια της εξάρθρωσης του…

4 ώρες ago

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2024 που ανακοινώνονται πιθανότατα στις 29 Ιουλίου

Τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου με την πιθανότερη ημερομηνία να είναι τη Δευτέρα 29 Ιουλίου,…

6 ώρες ago

Ο πρόεδρος Μπάιντεν αποχωρεί από την προεδρική κούρσα και υποστηρίζει την Κάμαλα Χάρις

Κάτω από το βάρος αυξανόμενων πιέσεων και όντας αντιμέτωπος με ολοένα ευρύτερη αμφισβήτηση εξαιτίας των…

13 ώρες ago

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ξεπέρασαν τα 100 τα άρθρα του νόμου Κεραμέως που τροποποίησε ο κ. Πιερρακάκης

Δεύτερη φορά ο ίδιος υπουργός παιδείας φέρνει προς τροποποίηση άρθρα του νόμου Κεραμέως του 2022,…

13 ώρες ago

Μεσολόγγι – Όλγα Δασκαλή: Χτίστε με πέτρα, αφήστε τα άχυρα. Οχυρωθείτε κ. Δήμαρχε και διοικήστε με διαφάνεια, σοβαρότητα και ουσία

«Ενώ θα έπρεπε να συζητάμε θέματα ουσίας όπως το νομοσχέδιο για τον τουρισμό, την ενίσχυση…

15 ώρες ago

Formula 1 – Hungarian GP: Πρώτη νίκη του Όσκαρ Πιάστρι – Η McLaren τα έκανε θάλασσα με τους οδηγούς της

Με μια απίστευτη εμφάνισή της η McLaren κατάφερε να πετύχει το απόλυτο στο Grand Prix…

1 ημέρα ago